Meteorologisk institutt har kikket på hvordan været kan forventes å bli i jula.

– Det blir en kald jul i store deler av landet, med snøbyger fra Stad og nordover, sier statsmeteorolog Elbjørg Moxnes i Meteorologisk institutt til NTB.

Fram mot julaften vil temperaturene synke og på julaften er det meldt minusgrader de fleste steder i landet.

– Indre strøk på Østlandet kan få de laveste temperaturene med minus 20 grader. Nærmere kysten er det meldt ned mot 10 minusgrader. I hovedstaden kan vi også få litt i underkant av 10 minusgrader på nattetid, sier Moxnes.

For Grenland sin del er det ventet strålende sol og minus seks til åtte grader på julaften. Før den tid kan det imidlertid komme litt snø natt til torsdag, ifølge yr.no.

Stort sett hvit jul

De siste dagene har Østlandet, Finnmarkskysten, Vestlandet og Midt-Norge fått et lite lag med snø. Sjansene er gode for at dette blir liggende til julaften, tvitret meteorologene onsdag.

Dersom du har planer om å kjøre hjem til jul eller tilbringe jula til fjells har du lite å bekymre deg for, beroliger statsmeteorologen.

– Det er vinterlige forhold, men ingenting som byr på stengte fjelloverganger i sør, så får vi følge med i nord, men det er ikke ventet noe langvarig uvær. I det store og hele blir det rolig vær i julen, sier Moxnes.