Det sier Ørn-løper Mikael Gunnulfsen etter at han vant norgescuprennet på Åsen søndag. Denne helga var landets nest beste seniorløpere, de som ikke er på landslaget, samlet til Norgescup i langrenn.

Søndag sto ti kilometer klassisk på programmet, og best av alle var Mikael Gunnulfsen, som var femten sekunder foran nestemann, Mattis Stenshagen.

– Dette var et meget godt løp, kanskje mitt beste løp etter beinbruddet. Jeg følte jeg hadde god kontroll, selv om de andre kunne gå på min tid. Jeg fikk beskjeder om at jeg aldri var under ti sekunder foran dem, sier Gunnulfsen, som brakk beinet i januar 2021, og ikke var tilbake før desember samme år.

Gunnulfsen startet halvsekundet bak Henrik Dønnestad, Gulset. Da han tok igjen Dønnestad, gikk skiensløperne sammen inn til mål og Dønnestad endte på fjerde plass.

– Det går fort når to skiensgutter går i tog sammen, smiler Gunnulfsen.

Skal han ha mulighet til verdenscup denne vinteren, må han ha minst like god løp i Skandinavisk mesterskap i Latvia om to uker.

– Da kan det bli en sjanse i verdenscupen etter VM, men jeg må opp på dette nivået igjen den helga. Det er målet mitt, og det jeg jobber for.

På fredagens fellesstart over 20 kilometer fristil vant Stenshagen spurten, der det var en stor gruppe som spurtet samlet inn til mål. Gunnulfsen og Dønnestad ble klokket inn likt over målstreken, og endte på delt niende plass, 5,7 sekunder bak Stenshagen.