Mikael Gunnulfsen endte på femte plass i Ski Classics-løpet, som ble vunnet av Kasper Stadaas. Skienskaren var kun tidelet bak fjerdeplassen der Karstein Johaug endte – og kun halvsekundet unna pallen.

– Det er en ripe i lakken å tape spurten mot en som har Johaug som etternavn, sier Mikael Gunnulfsen med latter i stemmen og vel vitende om at Karstein Johaug er en god kamerat, og fortsetter:

– Femte plass i seg selv er bra, men jeg skulle jo så gjerne være på pallen, både for min egen del og laget sin del. Jeg var i posisjon til pallplass, men fikk det ikke helt til på oppløpet. Laget hadde fortjent en pallplass, forklarer Gunnulfsen, som går for Team Aker Dæhlie.

Han har hatt mange gode opplevelser i langløp, og Gunnulfsen vurderer årlig om han skal satse fullt og helt på langløp.

– Den vurderinga gjøres årlig i april/mai, og vil bli tatt igjen denne våren, men jeg er allroundløper nå. Langløp kan friste, absolutt, men det er også et VM på hjemmebane i 2025. Sånn sett er det vrient å gi seg med allround også, sier Gunnulfsen ettertenksomt.

Thomas Ødegaarden fra Bamble ble nummer 12, tretten sekunder bak vinner Stadaas, mens Runar Skaug Mathisen fra Vinje ble nummer 16. Han kom drøye to minutter bak vinneren i mål.

Stadaas vant

Emil Persson hadde vunnet samtlige seks løp i Ski Classics før klassikeren i de tsjekkiske skoger, men søndag hadde ingen krefter nok til å henge med da Kasper Stadaas rykket vel tre kilometer før mål.

Johan Hoel og Stian Hoelgaard hadde over lang tid prøvd å parkere feltet bak, men de fikk aldri en skikkelig stor luke, og de ble kjørt inn noen kilometer før slutt. Da benyttet Stadaas muligheten til å stikke av.

Team Ragde Charge-løperen holdt unna i det løse og tunge føret og kunne gå jublende over målstreken. Andreas Nygaard ble nummer to, mens Amund Riege tok 3.-plassen.

Bak dem sørget Karstein Johaug og Mikael Gunnulfsen for at det ble femdobbelt norsk på toppen. Sammenlagtleder Persson endte på 11.-plass.

Petter Northug deltok og endte på 23.-plassen før han ble diskvalifisert (trolig for skøyting). Han var over fem minutter bak vinneren.

Vant igjen

På kvinnesiden viste Dalsbygda-løperen Magni Smedås (27) styrke igjen, og hun gikk inn til soloseiere 1.05,5 foran den svenske toeren Karolina Hedenström. Silje Øyre Slind ble slått med ytterligere minuttet og tok 3.-plassen.

Smedås vant nylig Marcialonga og leder Ski Classics sammenlagt.