Derfor var Ælvespeilet rødt i kveld

Ælvespeilet er med på markeringen.

Ælvespeilet er med på markeringen. Foto:

Av

PORSGRUNN: Kulturbygg over hele Norge lyser rødt.

DEL

Over 100 kulturbygg og monumenter rundt om i hele landet ble farget røde onsdag kveld. Det ble gjort etter at det tidligere på dagen ble avholdt en markering foran Stortinget.

Da mørket hadde senket seg ble bygninger som Operaen, Nationaltheatret, Deichman bibliotek og Munch-museet i Oslo farget rødt. Det samme ble andre kulturbygninger og klubbscener i byer og bygder. Ælvespeilet i Porsgrunn hang seg også på.

Lysene ble tent som et faresignal for å varsle om at kultur- og eventbransjen trenger hjelp for å klare seg gjennom tiden med koronarestriksjoner

– Det er rødt farenivå, erklærte styreleder i GramArt, Ivar S. Peersen foran Stortinget tidligere onsdag. Han siktet til at regjeringen ønsker å avvikle kompensasjonsordningen for bransjens selvstendig næringsdrivende fra 1. november.

Lysdesigneren Magnus Boyd, som tok initiativet til aksjonen, påpeker at 75 prosent av Norges lyd- og lysteknikere er selvstendig næringsdrivende, og vil miste «omtrent all inntekt» om kompensasjonsordningen avvikles.

Red Alert, folkens! I dag klokken 20.00 gikk kulturbygg over hele Norge i rødt for å markere den alvorlige situasjonen kulturbransjen står i. #redalertnorge

Publisert av Ælvespeilet Onsdag 30. september 2020

Artikkeltags