Pinsehelga ble en pangstart på sommeren og plutselig var badesesongen for alvor i gang. På fastlandet og ute på øyene i skjærgården var det mange som fant tilbake til sine favorittplasser.

På Dikkon på Sandøya var imidlertid ikke alt som før. Rundt den lille stranda som vender ut mot fjorden og mot Brevik var det satt opp sperringer og på et skilt sto det "Sperret. Badestrand farlig".

- Opp til kommunen

Grenland Privatradio, organisasjonen som leier og drifter campingen, bekrefter at det er de som har sperret av området, for sikkerhets skyld.

Styreleder Geir Roberg forklarer saken slik:

- I fjor var det noen kommunale arbeider her ute på noen vannledninger og rør. I den forbindelse ble noen tømmerstokker i skråningen fjernet og ikke lagt tilbake på jernstengene som nå står rett opp. I tillegg har vi satt spørsmålstegn ved et kumlokk som skal være ganske lett å løfte av etter at de var der.


Ifølge Roberg har det vært representanter fra Grenland brann og redning der ute for å se på saken, men han kjenner ikke noe mer til om hvor saken står nå. Han poengterer at man ferdes i området på egen risiko og kan gjøre egne vurderinger, men at de altså har sperret av for sikkerhets skyld.

- Hva skal til for at dere fjerner sperringen?

- Det er opp til kommunen. Vi har bare gjort dette forebyggende i en tid det ikke har vært behov for å være på den stranda, da det fortsatt er god plass på den andre siden, sier Roberg.

TA var tirsdag i kontakt med kommunen om saken. Driftsleder for blant annet Skjærgårdstjenesten, Anne Humborstad, kjenner ikke til sperringen som er satt opp.

- Vi er grunneiere, men det er radioforeningen som leier og steller området, påpeker hun.

Eiendomssjef i kommunen, Ole Henrik Lia, kjenner heller ikke til at den ene stranda på Dikkon er blitt sperret av.

- Jeg skal sjekke opp, sier Lia.

Spørsmål i kiosken

Pinsehelgen ble for øvrig sesongens første åpningshelg for kiosken på Dikkon. Daglig leder for kiosken, Espen Lund, bekrefter at de fikk noen spørsmål fra besøkende vedrørende den stengte stranda i helgen.

- Men det er kun kiosken vi har noe med, så det er ikke så mye vi har kunnet svare på angående stranda, poengterer han.

De åpner igjen til helgen også og fra 17. juni blir det åpent hver dag frem til skolestart i august, forteller Lund.