Lørdag ettermiddag har mange lurt på hvorfor politihelikopteret sirklet over Porsgrunn sentrum. Det er mange mennesker i byen i forbindelse med blant annet Barnas dag.

En rekke personer har tatt kontakt med TA. Flere tusen mennesker ble stående og vente på at toget skulle starte, mens de hørte og så politihelikopteret sirkle over dem.

Barnas dag-toget skulle ha startet klokken 14:30, men det ble holdt igjen uten at noen visste hvorfor. Politiet operasjonssentral svarte heller ikke på TAs henvendelser.

Årsaken til at helikopteret har hengt over sentrum er et tyveri som skjedde i 13.30-tiden i Porsgrunn, det bekrefter politipatrulje som er på plass i sentrum.

Stjal bil med hund

Politi som er på plass i sentrum har bekreftet dette til TA. Ettersom de ikke hadde kontroll på situasjonen valgte de å holde tilbake toget, så fort det var kontroll ble toget startet.

Det ble satt i gang et søk da tyver stjal en bil, mens eierens hund var i bilen.

Tyveriet skjedde i Sverres gate i Porsgrunn ved 13.30 tiden.

Klokken 17.30 meldte politiet at bilen er funnet på Stathelle og tilbakelevert eier. Hunden kom til rette på Heistad tidligere. Mann i 20-åra mistenkes for tyveriet og for å ha kjørt bilen påvirket. Pågripes for forholdene og fremstilles for prøvetaking før han innsettes arrest.