↓ Dette er en kommersiell tjeneste fra Amedia Marked
 
Hjemmeside Telefon Adresser

På nettet

Send epost

Telefon

35 05 34 31

Besøksadresse

Kviteseidgata 31
3850 KVITESEID
  1. Beskrivelse

Handlaga, unikt bunadsølv med ein eigen identitet tru mot Telemarks sølvtradisjon.

Handlaga bunadsølv med håndverket i fokus.
Handlaga unikt bunadsølv frå vår eigen verkstad. Gullsmed Aabø as er stolt av å levere bunadsølv av beste kvalitet. Vi er ei familieverksemd som lager bunadsølv til alle bunadane i Telemark. Her er tradisjon og nytenking i fokus. Vi er stolte av å lage bunadsølv i Telemarks sterke sølvtradisjon.

Handlaga søljer.
Handlaga søljer får ein eigen identitet då ingen blir heilt like dette er handverk som blir verande i slekter og blir tatt svært godt vare på. Hos Gullsmed Aabø får du laga alle slags søljer og bunadsølv som brukast til dei ulike bunadane i Telemark, slik som bunadknappar, klokkekjede, hornringar, halsringar, bolesøljer, slangesøljer, trandeimsøljer, mansjettknappar, skospenner og bunadveskelåsar.

Vi har fleire ulike slag maler med og utan lauv. På Vest-Telemarkbunaden snører vi malene med malaband. Dette vert ikkje gjordt på Aust-Telemarkbunaden. Ein kan bruke det same bunadsølvet til Aust og Vest-Telemark med unntak av stor hornring med heng som tradisjonelt sett høyrer til Aust-Telemark.

Butikken.
Familiebedriften Gullsmed Aabø er kjedefrie, det vil sei at vi sel varer fra diverse leverandører og set saman eit godt utvalg av både norske og importerte produkter. I butikken fins eit breidt og godt utvalg av smykker i gull og sølv med diamanter og edelsteinar. Vi har også egen interøravdeling.

Gravering og reparasjonar. 
Bedriften tilbyr gravering på det meste av metall som for eksempel stål, tinn, messing, gull og sølv.  Vi tek i mot og utfører repararasjonar av sølv og gull, tinn og messing. Batteriskift i klokker utførast på dagen.

Taksering av bunadsølv, gull og sølvvarer.
Gullsmedmeister Hans Kristian Aabø har godkjenenning frå Norges Gullsmedforbund til å utføre takstarbeid og takserer bunadsølv, gull og sølvvarer.

Ta gjerne kontakt med oss!

Følg oss gjerne på Facebook: Gullsmed Aabø as og Instagram: @gullsmed_aabo
Heimeside/nettbutikk: www.gullsmedaabo.no     epost: post@gullsmedaabo.no