«Alt dette er ditt» heter utstillingen som kan sees på Telemark museum fra fredag.

– Ja, for alt dette er ditt, vi bare passer på det for deg, sier prosjektleder Kari B. Bjercke og viser rundt i det nye administrasjonsbygget, mens hun forklarer at museet forvalter en felles kulturarv.

Et hemmelig rom

Her vises et bredt utvalg av alt det museet har å by på.

– Jeg tror vi har greid å unngå å gå i tema-fellen, her skal det være litt av alt, og målet er å vise bredden, vise litt av alt det vi har her på huset, sier Kari, og forteller at her vises alt fra en gammel Bibel fra 1550, her er Skiens første konsertflygel, her er en gammel bingomaskin og her er til og med et hemmelig rom med skuffer og skap som kan åpnes opp og du vil ikke tro hva som gjemmer seg i skuffene...

– Det synes jeg var veldig spennende, forteller Lycke Irwin som er en av publikummerne som har fått lov til å velge seg ut noe fra museet som presenteres i en egen praktbok.

- Skape begeistring

Praktboken som samtidig lanseres viser også et utvalg skiensprofiler som har fått lov til å velge seg en gjenstand å fortelle litt om. Her er gjesteskribenter og her til og med Dronning Sonja som forteller litt om en gjenstand hun har valgt seg. Med sine røtter i Telemark er hun godt kvalifisert og har valgt seg noe fra museets rikholdige arkiv.

– Hovedmålet vårt med denne utstillingen er å skape begeistring, og for min del er overraskelse en vei til begeistring, så jeg tror nok mange blir litt overrasket når de ser utstillingen, forteller Kari.

Utstillingen er museets største noen gang og vil enge i to år fram i tid – minst.

– Vi får se, men en såpass omfattende utstilling må få henge litt, avslutter Kari B. Bjercke.