En mobilmast gir endelig dekning i kommunen

MASTÅPNING: Åpning av en mobilmast er ikke hverdagskost. På bildet er politikere, medlemmer av lokalutvalg og Telenor-ansatte.

MASTÅPNING: Åpning av en mobilmast er ikke hverdagskost. På bildet er politikere, medlemmer av lokalutvalg og Telenor-ansatte.

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Mange gledet seg i Kilebygda i går. En ny mobilmast stod klar. – En nytt liv, konkluderte Tove Dalene Wærnes.

DEL

Hun er med i lokalutvalget i Kilebygda og har sammen med en rekke andre der i nærmere tre år jobbet med å få på plass en mobilmast på Skrikenes i Kilebygda.

Det er Telenor og Skien kommune som har stått for utviklingen av prosjektet og som deler på regningen, 2,5 millioner kroner. Plasseringen av masta er bestemt av disse.

Flere hundre

– Dette berører flere hundre i området her, både de faste beboerne og hytteeiere, opplyste Tove Dalene Wærnes.

– Det har vært alvorlig hendelser i området hvor fravær av mobildekning har forverret situasjonen.

Dalene Wærnes synes det har tatt langt tid å få masta på plass, men desto mer gledelig er det at det er en helt moderne 4G-installasjon som har kommet til stedet.

I går var både ordfører og utvalgsleder på plass, sammen med representanter fra Telenor. Ordføreren foretok den formelle åpningen, at på til med en medbragt rød snor.

– Det er ingen tvil om at skal vi ha en bosetting i distriktene, så må vi ha mobildekning. Det har med trivsel og jobb å gjøre, uttrykte ordføreren.

Hun var klar på at Skien prioriterer mobildekning til alle, inkludert de få som lever lengst unna sentrum av kommunen. Dekningstallet for kommunen skal nå være 99,85, da er det ikke stort igjen til 100 prosent.

– Vi skal fortsette til hele kommunen har en tilfredsstillende dekning, var lovnaden.

Også andre steder

Pressekontakt i Telenor, Per Arild Meling, kunne opplyse at selskapet har cirka 30 slike prosjekter i året, tidligere har Tokke og Vinje fått lignende master, blant flere. På grunn av konsesjonen og deres innretning, må denne typen installasjoner gjøres som et spleiselag, der det offentlig tar sin del.

I prosjektet inngår hytte, mast, basestasjonsutstyr (antenner, kabler osv.) og kraftoverføring.

Men tross den nye masta vil det fortsatt være anslagsvis 50 innbyggere uten mobildekning i Kilebygda-området.

Artikkeltags