Husker du å gjøre dette?

VASK: Det lønner seg å vaske vinterdekkene en til to ganger i uken for å fjerne salt som legger seg i slitebanen. Da sikrer man best mulig grep, sier Jan-Ivar Engebretsen i NAF.

VASK: Det lønner seg å vaske vinterdekkene en til to ganger i uken for å fjerne salt som legger seg i slitebanen. Da sikrer man best mulig grep, sier Jan-Ivar Engebretsen i NAF. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det har vært glatt i vinter, men de fleste glemmer å sjekke hvor glatt det egentlig er.

DEL

Vinteren er en utfordrende tid for de fleste bilister, og med varierende føre kan det være vanskelig å vite om det er glatt.

Ifølge NAF unnlater 99 av 100 bilførere å teste veigrepet gjennom å tråkke på bremsen. Når du må bremse, kan det være i seneste laget å finne ut at grepet ikke er like godt som du først trodde. Spesielt skummel er såkalt svart is.

Ofte ser man ikke at det er glatt med det blotte øyet. Veibanen kan virke våt, men er i bunn og grunn forrædersk glatt.

NAF anbefaler bilistene til å vaske vinterdekkene så ofte som mellom én til to ganger i uken. Salt som brukes på veiene, fester seg til slitebanen og gjør at veigrepet blir dårligere.

– Vasker du dekkene regelmessig, sørger du for at du har et optimalt grep i alle situasjoner, sier Jan-Ivar Engebretsen i NAF. Han anbefaler også at man passer godt på dekktrykket.

– Korrekt dekktrykk sparer miljøet, men det gjør også at bilens forbruk reduseres. Viktigst er det likevel at det øker sikkerheten. Pass på at du sjekker dekktrykket når dekkene er kalde. Ved varme dekk utvider luften seg i dekket og skaper et høyere trykk enn hva du i realiteten har, sier Engebretsen.

Artikkeltags