Gå til sidens hovedinnhold

De kjøpte verdens dyreste pepperkakehus

PORSGRUNN: Systemkjøkken, Rose Eiendom og de andre bød over hverandre da husene og bygningene i pepperkakebyen på Stathelle skulle auksjoneres bort.

– Det er helt fantastisk! Det ble rekord! Vi har aldri fått inn så mye penger som dette før, sa primus motor Henrik Tangen etter at auksjonen var avsluttet torsdag i forrige uke.

Pengene gikk direkte til prosjekt Rocket Man.

Bildeserie

Bildeserie: Pepperkakehusene

– Helt sinnssykt

Det var en spesiell dag for eiendomsmegler Henrik Tangen og resten av Krogsveen-gjengen på Stathelle denne dagen. Hver eneste dag i hele desember har de jobbet med å engasjere budgivere til pepperkakelandsbyen som er laget av barn og står utstilt på Brotorvet.

Pengene fra auksjonen går hvert år til et veldedig formål. I år gikk de til prosjekt Rocket Man og arbeid med ungdom og rus.

Henrik Tangen var både glad og entusiastisk da han innså at det ble rekord etter årets auksjon.

– Det var utrolig moro. De la inn bud som bare det, og det var helt sinnssykt. Og ikke minst var det utrolig rørende å se Rocket Man- gjengen som opplevde å få inn så mye penger, sa Henrik Tangen etter endt auksjon.

Systemkjøkken, R8 og Rose

Han forteller at budgiverne var rause og mange benyttet muligheten til å gi.

– Systemkjøkken fikk tilslaget på Snøfjell, laget av barna på Bovis med bud på 50 000 kroner, R8 klarte å beholde Powerhouse og måtte betale 15 000 kroner, og Rose Eiendom og Rose forvaltning hang lenge med i budrundene og bidro med 20 000 kroner. Det samme gjorde Pancom med et bud på 7500 kroner. Det var veldig moro, avslutter Tangen, som kunne ta noen etterlengtede dager med ferie etter en iherdig innsats for et godt formål.

– Verdens dyreste

Kjetil Haugersveen fra Prosjekt Rocket man var svært takknemlig etter pengegaven fra Krogsveen.

– Ja, det var helt utrolig. Det betyr masse for oss. Krogsveen har gjort en fantastisk jobb med den auksjonen her, noe vi er veldig takknemlig for, sier Haugersveen, og forteller at pengene går direkte til de som trenger det.

– Vi har blitt enige om at pengene skal gå rett til aktiviteter til ungdommene. Vi har tenkt litt sommerleir, eller noe i den retningen, iallfall noe konkret, ikke bare til drift, forteller Haugersveen, som har mellom 20 og 30 ungdommer på lista.

– Det er mange som trenger oppfølging. Ikke bare de som driver med rus men det er også de som er alene. Utenforskap, er vel så ille. Vi er så heldige som har ungdommer som engasjerer og hjelper ungdom, noe vi er veldig glade for. Og at vi får så mye penger som vi gjorde nå, setter vi stor pris på, sier Haugersveen, som sier at det ble rekord på flere vis.

– 163 400 kroner! Det er mye penger. Og når Systemkjøkken slår til og kjøper det som vel er verdens dyreste pepperkakehus, er det utrolig moro.