Selv om det har lavet ned med snø i sentrumsnære strøk de siste dagene, er det fremdeles ikke nok snø på Svanstul for å kjøre opp løyper.

Det forteller Kari Mette Lørdahl hos Løvenskiold Fossum.

- For de ivrigste

Den snøen som har kommet på Svanstul har vært for lett til at den har lagt seg, forteller Lørdahl.

- Vi har vørt ute og pakket litt snø, men det er ikke nok til å kjøre med løypemaskinen. Det er blitt pakket litt for å etablere en såle til det kommer mer snør, forteller hun.

Likevel er det muligheter for de mest ivrige.

- Det er jo noe snø der oppe, og de mest ivrige kan nok ta seg en tur, men la de beste skiene vente. Også de nest beste. Jeg så at det var en kommentar på Facebook-siden vår at noen hadde prøvd seg, og det går an, men at ikke forholdene er av de beste. Fra parkeringen er det mulig å gå innover grusveien i Huldreløypa og opp mot Fugleleiken - men ta noen litt rufsete ski, sier Lørdahl.

- Det er pakket såle

I fjor var det løyper fra 4. desember, men i år drøyer det nok noe.

- Storm melder noe kaldere fra 19. desember, men så er det også noe forskjell fra hva Yr.no melder. Til uken er det meldt noe regn, men om det kommer som snø oppe på Svanstul, gjenstår jo å se.

Torsdag ble denne teksten lagt ut på Facebook-siden til Svanstul Utvikling;

"OBS! Det er pakket såle i Huldreløypa, det er ikke kjørt spor rundt. Det er fremdeles alt for lite snø og endel grus gjennomslag. Vi gir ny beskjed når det er kjørt spor og er klar for skigåing. Legger til en liten korrigering, for de mest ivrige av dere.Det er sporsatt på den delen av veien hvor det er grusvei, men dersom du ønsker å benytte deg av det så ta de gamle skiene. Det anbefales ikke forsøk på å gå runden rundt."