Gå til sidens hovedinnhold

De hadde hørt om dette med partnerbytte - og ble enige om å prøve...

Artikkelen er over 1 år gammel

Endelig er fredagen her. Som en mann, dehydrert og utmattet, kommer sjanglende gjennom ørkenen og fram til en grønn og vakker oase.

En oase der de har iskalde forfriskninger av alle slag. Og han sier ikke, som i den gamle reklamen som mange husker; «Fantomet», han sier halleluja! Slik er denne velsignede dagen, årets 312.

I festlig lag, forrige helg, kom vi til å snakke om ulike former for språklig misforståelse. En av karene rundt bordet, som har en viktig og innholdsrik jobb, fortalte at de der han hentet sitt daglige utkomme, pleide ha en liten samling på fredag ettermiddag, før helgen var i boks.Da spiste de boller og diskuterte ukens viderverdigheter. Og kalte naturligvis det hele for et bollemøte. Intet galt med det.Men på et bedriftsbesøk i Danmark, der han fortalte om måten de organiserte arbeidet på i Norge, vakte det alminnelig munterhet da han sa at de hadde bollemøte hver fredag.Nesten den samme reaksjonen ble det visst i en annen sammenheng, da en hadde utbasunert at noe var knallgodt. Også dette i vanligvis så frilynte Danmark.

Det finnes en lang rekke slike ord. Og jeg kom, siden vi var inne på temaet, til å tenke på skoledansene før i tiden. Da jeg gikk på Garnes ungdomsskole, så ble det en gang iblant arrangert dans for elevene. Dansen ble gjennomført i gymsalen og man var naturligvis redd for parketten. Og folk måtte ta av seg skoene utenfor. Og dermed var vi altså, en fredag i måneden, på intet mindre enn en vaskeekte sokkedans. Så vidt jeg kan huske var vi såpass uskyldige at ordet sokkedans ikke avstedkom den store munterheten før noe senere i livet. Men prøv det selv, sokkedans er ikke dumt. Og det gjelder både om du liker å danse og du liker å… nuvel.

For øvrig fortsetter kampen for riksrett mot president Trump i USA. Han mener at ingen president i USAs historie har blitt behandlet så dårlig som han selv. Litt spesielt er det vel, som amerikanske kommentatorer skriver, at han går inn i denne offerrollen og tvitret det hele fra Abraham Lincoln-rommet i John F. Kennedy-biblioteket. (Og tok du ikke den, må du lese deg opp på amerikansk historie).

Og så må vi vel få med en liten historie. Denne skal visstnok være fra indre Aust-Agder, muligens i nærheten av Åmli, ikke langt fra Tveitsund i Nissedal. Det var i alle fall i et ganske puritansk miljø, men i fortrolighet ble to vennepar enige om at de skulle prøve seg på dette de hadde hørt så mye om, dette med partnerbytte. Etter tre timers ganske vill, løssluppen og intens sex, så utbryter Torger: Lurer på hvordan damene har det? Sånn kan det gå. Og vi unner dem alt godt, alle fire.

Lev livet i presens, framtiden er uansett ikke lengre det den var. Signe dagen og lys over landet. Nå er fredagen åpnet.