Det siste året har barna som går i Høydalsmo barnehage vært i barnehage i Lårdal. 17. august kom de tilbake til en splitter ny barnehage i Høydalsmo.

– Det var veldig spennende og gøy å ta imot barna. De gikk med store øyne hele dagen, og de eldste har gledet seg og vært veldig spente, forteller Dagny Skjelbreid, styrer i Høydalsmo barnehage.

Ny barnehage

Barnehagen er bygget av Trygge barnehager og er lokalisert på samme sted som den gamle barnehagen.

– Jeg synes det er positivt med plasseringen nært friluftsområde med skiløype om vinteren, og at barnehagen ligger ved siden av skolen som vi har et tett samarbeid med, sier Skjelbreid.

Hun trekker særlig fram det nye uteområdet, kjøkkenet i barnehagen og beskriver lokalene som lyse og fine.

– Her har vi et større kjøkken som vi kan bruke mer sammen med ungene. Uteområdet er vi veldig glad i. Det har blitt større og vi har fått enda mer utsikt til Oftevatn, sier Skjelbreid.

På uteområdet er det laget en rundkjøring som barna kan sykle i og et eget uterom. Mens de var i Lårdal savnet barna veldig «månebilene».

– Nå får de endelig bruke de igjen, sier Skjelbreid og peker ut mot en type sykler som står på uteplassen.

– Veldig glade

Tidligere holdt barnehagen til i et bygg som ikke var tilpasset barnehagedrift.

– Vi er veldig glade for den nye barnehagen, og at politikerne prioriterte dette. Det er viktig, både for barna og personalet. Både barn og voksne trives og er veldig fornøyde, sier Skjelbreid.

Barnehagen er delt i to avdelinger, Tuss og Troll.

– Vi har 20 plasser til sammen. Vi har ikke venteliste, så det er plass til flere barn, sier hun.

30. august er det klart for offisiell åpning av barnehagen. Skjelbreid forteller om gode tilbakemeldinger fra de som har vært innom og sett barnehagen allerede.

– De synes den er veldig fin, så nå gleder vi oss til åpning, sier Skjelbreid.