De beste løperne i Skandinavia, med unntak av mange av verdenscupløperne, var samlet i Falun til Skandinavisk Cup denne helga. Både Mikael Gunnulfsen og Henrik Dønnestad markerte seg i konkurranse med nærmere 200 andre løpere.

Og sterkest var Gunnulfsen med en meget overbevisende 2. plass lørdag, der kun den den OL-klare svensken William Poromaa kom foran.

- Det løpet var en fin opptur for meg. Jeg har jobbet for dette, og det var godt å lykkes, sier Mikael Gunnulfsen fra Ørn/Team Telemark til TA.

Ribbe, pinnekjøtt og julebakst

Han ladet opp til helgas Skandinavisk cup på hjemmebane i jula med mammas julebakst, ribbe og pinnekjøtt.

- Det må ha gjort susen. Den første uka trente jeg på tung mage etter julematen, så løsnet det og jeg flyter nå på overskuddet, sier Gunnulfsen med et stort smil om munnen.

Han var langt nede i comebacket etter skaden da han endte på 18. plass på Beitostølen i Skandinavisk cup.

- Det var tungt, for å si det mildt. Da var jeg langt nede, så dette var en opptur, sier han.

Poromaa var det lite å gjøre med da han vant på 40:52,1. Gunnulfsen, Ørn og Team Telemark tok en sterk andre plass, og det etter en meget god avslutning på løpet. . Til slutt ble skiensgutten slått med 23,4 sekunder av Poromaa. Johan Häggström fra Sverige tok 3.-plassen.

Henrik Dønnestad, Gulset og Team Telemark kom på 17. plass lørdag, 1:16,2 bak den svenske vinneren.

- Det var et middels løp fra min side, og for så vidt et greit løp. Jeg hadde håpet på en litt bedre plassering, men det er absolutt et godkjent renn, sier Henrik Dønnestad til TA.

Jevnt og bra

Søndag var det fristil på programmet. Da var det Henrik Dønnestad sin tur til å markere seg på resultatlista med sin 7. plass.

Svenske Poromaa var igjen best med tiden 36:05,5, og Dønnestad kom 45 sekunder bak svensken.

- Det var et jevnt og bra renn. Jeg gikk alene og fikk disponert løpet godt. Jeg har ikke så mange bedre resultater i Skandinavisk cup enn dette, sier en fornøyd Dønnestad.

Mikael Gunnulfsen endte på 27. plass - over halvannet minutt bak vinneren.

- Jeg hadde ikke så store forventninger selv, så løpet i seg selv var ikke så verst. Halvannet minutt bak vinneren i fristil for min del er ikke så galt, men det er bare det at mange andre går veldig fort, sier Gunnulfsen, som er best i klassisk.

Ingen verdenscup

Gunnulfsen har etter helgas ikke tro på noen mulighet i verdenscupen før OL.

- Timingen på rennprogrammet var dårlig. Det er for eksempel ikke 15 kilometer klassisk før OL. Hadde det vært det, hadde jeg nok hatt en sjans etter prestasjonen lørdag. I fristil måtte jeg no vært inne blant de fem beste søndag, og det var jeg langt unna, forklarer han.

De neste oppgavene for Gunnulfsen er langløp i Sveits og Italia de to neste helgene, der han går for Team Koteng Eidissen. Muligens blir det langløp også den siste helga i januar, men da kolliderer velkjente Marcialonga med Norges Cup på Gjøvik.

- Den helga er ikke avklart, så det får vi ta underveis, sier Gunnulfsen.

Henrik Dønnestad derimot er helt sikkert klar for norgescup på Gjøvik.

- Jeg skal bruke tiden frem mot de rennene godt og være best mulig forberedt da, sier Dønnestad.

På Gjøvik blir det 15 kilometer klassisk, 30 kilometer fristil fellesstart og sprint, og alt sendes på NRK.