- Det har vært en del kommentarer og sånt, og det har blitt en del bilder, bekrefter Kristiansen. De siste par dagene har Hummeren hans stått parkert på en brøytet haug med snø. Bilen han har eid det siste halvåret er med på å trekke oppmerksomheten til det han egentlig driver med om dagen. Nemlig salg av fyrverkeri til årets siste dag.

- Det hjelper jo, forteller han.

Fyrverkeri

På Beha-kvartalet står den blå konteineren fylt til randen med stort og smått til nyttårsaften. Foreløpig er det for tidlig å si noe om pandemien vil ha en påvirkning på salget.

- Foreløpig går det bra. I en ekstra trist tid er det bra å bruke penger til nyttårsaften, forteller Kristiansen, som er salgssjef ved Svea avdeling Beha. Han tilføyer at det går jevnt over med alt fra stjerneskudd til de større fyrverkeriene.

- Skal man først bruke penger på det, er det greit å få uttelling for det også.

Tømmer kontaineren

Det er tredje året Kristiansen står på Beha-kvartalet. Av erfaring råder han folk til å slå til nå, før det blir tomt.

- De nestene dagene bør folk være tidlig ute, for å få det de vil ha. De neste dagene, nærmest nyttårsaften, går det fort, forteller han.

Tidligere år har det vært forsøk på å bryte seg inn i kontainerne med fyrverkeri på nattestid. Det har Kristiansen og kollegaen Sander Kjærran Sandersen tatt lærdom av.

- Vi har ikke opplevd det her, men generelt i Telemark. Det skjer hvert år, derfor tømmer vi kontaineren hver kveld, sier Kristiansen og legger til:

- Det er ikke helt heldig at folk uten erfaring får tak i så store mengder fyrverkeri.

- Bruk hue

På tampen råder Kristiansen og kollegaen folk til å være forsiktig på nyttårsaften.

- Bruk briller og hold avstand. Husk at på noen fyrverkerier er det retningsbestemt. Da er det viktig å huske hvilken side man står mot og det er viktig å følge veiledningene.

- Ta forholdsregler og bruk hue. Ikke bland alkohol og oppskyting av raketter.