- Bare seks poeng er godt nok i de to neste kampene

FINPUSS: Dag-Eilev Fagermo instruerer midtbanetrioen under gårsdagens trening.FOTO: HANS EIVIND ØYGARDEN

FINPUSS: Dag-Eilev Fagermo instruerer midtbanetrioen under gårsdagens trening.FOTO: HANS EIVIND ØYGARDEN

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Nå handler det først og fremst om jakten på seks poeng, men Dag-Eilev Fagermo innrømmer at han følger nøye med på Elba Rashani (22) og Fredrik Semb (25).

DEL

Kampene kommer tett, og allerede i kveld er det hjemmekamp mot Strømsgodset. 16. mai er det ny hjemmekamp mot Haugesund. Dag-Eilev Fagermo er frisk etter kun to poeng på de fire siste kampene.

Kampen mellom Odd og Strømsgodset kan du følge live her.

– Bare seks poeng er godt nok. Vi er ikke så gode som i fjor, men vi skal være gode nok til å vinne her hjemme, sier Odd-treneren.

Etter nedturene mot Mjøndalen og Sarpsborg, ble det en spillemessig opptur tross tap mot Rosenborg. Mot Viking ble det ett heldig poeng.

– Det er mye bra spillemessig, spesielt mot Rosenborg og Sarpsborg. Det er bare mot Mjøndalen vi ikke var bra. Likevel må vi justere litt, og uten at jeg vil si alt i avisa, så handler det mye om å være tøffere og mer griske inn i boksen. Vi må ikke vende opp så mye, vi må gå mer rett på mål og det må skje mer på den siste tredjedelen. Og så må vi ikke gi bort ballen, og dermed sjanser så lett, sier Fagermo.

LÅNE EKS-SPILLERE?

Odd-treneren har tidligere sagt at han vil se an i juni om det er muligheter for å hente en spiller eller to. Rett før overgangsvinduet stengte i vinter jobbet Odd for å få inn en ekstra kantspiller. Da ble det for dyrt. Fortsatt står Oddball invest klare til å bidra med vel 1,1 million kroner. Men først og fremst kan det handle om å låne inn en spiller eller to. Fredrik Semb glapp da han valgte Molde i vinter. Men fortsatt følges både han og Elba Rashani i Brøndby. Begge har vært ute med skader, og begge er på vei tilbake for fullt. – Generelt kan jeg si at telemarkinger ute, som er gode og det er mulig å hente hjem, alltid vil være aktuelle for Odd, sier Dag-Eilev Fagermo, som innrømmer at en ekstra kant og midtstopper ville gjort stallen mer eller mindre komplett.

– Jeg følger spesielt situasjonen til Elba (Rashani) og Fredrik (Semb). Jeg følger også med på «Lindi» (Herolind Shala), legger Odd-treneren til.

Både Elba Rashani og Fredrik Semb ble solgt fra Odd til Brøndby i fjor sommer, og mens Semb forsvant ut i kulden, var Rashani fast på laget lenge – helt til han i november måtte ta en pause på grunn av en «lumsk lyskeskade». Nå er kantspilleren tilbake for fullt. Mandag spilte han 90 minutter i en b-kamp – uten å kjenne smerter.

Elba Rashani sier han setter pris på at gamleklubben i Skien følger med, men at han nå kun tenker på Brøndby.

– Jeg er nettopp tilbake etter skade, og har kun fokus på Brøndby, neste trening og medaljejakten her. Jeg var på laget før jeg ble skadet, og jeg skal tilbake. Såpass god er jeg. Men det er tøft. Flere nye har spilt bra, og laget har satt seg mens jeg har vært ute. Akkurat nå er det litt dårlig timing å snakke om Odd. En eventuell retur blir det først aktuelt å vurdere etter sesongen. Nå setter jeg bare utrolig stor pris på å være skadefri og tilbake for fullt, sier 22-åringen.

Fredrik Semb har også vært skadet, og han har foreløpig vært et fjerdevalg i Molde etter at han kom tilbake. Midtstopperen har kun 90 minutter med cupfotball i år.

– Ingen ting er hogd inn i stein, men Molde har tro på Fredrik og han vil få spilletid nå som han endelig er 100 prosent. Utgangspunktet er at Fredrik er på et sesonglangt lån i Molde, så får vi summere opp etter sesongen. Det er litt tidlig å konkludere med noe som helst, sier agent Kent Karlsen.

Herolind Shala mistet plassen i Sparta Praha, før han også ble skadet. Han har ikke svart på TAs gjentatte henvendelser.

Artikkeltags