Gå til sidens hovedinnhold

Da disse to toppet Billboard-liste, eksploderte billettsalget

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Jonas Fjeld og Judy Collins gikk denne uka inn på førsteplass på Billboards bluegrassliste, etter en uke på andreplass. Det satte også fart i Ibsenhusets billettsalg.

I norsk sammenheng er plasseringen historisk og en imponerende bragd, melder direktør Erik Rastad på Ibsenhuset.

Byens storstue får besøk av Judy Collins, Jonas Fjeld og bluegrassbandet Chatham County Line onsdag 5. februar. Musikerne er aktuelle med konserten de har kalt «Winter Stories».

Tok helt av

Det er albumet med samme tittel som har gjort seg bemerket både blant anmeldere og publikum. Låter fra plata ble spilt på radio og i tv-intervjuer store deler av torsdagen, og disse artistene kommer altså til Skien og Ibsenhuset utpå nyåret. Ifølge kulturhussjefen eksploderte billettsalget etter nyheten og det ble solgt nesten 400 billetter på bare noen timer.

– Vi ligger akkurat nå på to tredeler full sal, så det tok helt av i går kveld og har fortsatt utover dagen i dag. Salen tar 800, så dette blir utsolgt, sier Rastad fredag formiddag.

– Hun er jo i sin sjanger en verdensartist, og Jonas Fjeld har jo gjestet oss mange ganger før. Alltid veldig hyggelig å få til Skien.

Utsolgt i New York

Albumet, som består av en samling av klassiske låter og nye melodier, har fått strålende anmeldelser både nasjonalt og internasjonalt. «Winter Stories» debuterte i forrige uke på en andreplass på Billboard-lista for bluegrass, og denne uka klatret albumet helt til topps. Judy Collins, Jonas Fjeld og Chatham County Line legger ut på en internasjonal turné med materialet.

– Etter en rekke utsolgte konserter i New York, kommer de til Norge i februar. Nå gleder vi oss stort til konserten her hos oss i Dovregubbens hall, opplyser Erik Rastad.

Topplasseringen på Billboard kom 55 år etter at den amerikanske sangeren og låtskriveren Judy Collins (80) første gang inntok pallplassen på lista. Denne gangen har hun altså fått hjelp av blant annet en nordmann.

– Fy søren. Det var litt av noen nyheter å våkne opp til i dag, sa Jonas Fjeld til NRK torsdag morgen. Han skulle feire med et glass pils utpå ettermiddagen.

67-åringen har samarbeidet med Chatham County Line fra USA i en årrekke.

– Jeg visste at Jonas og Chatham County Line ville passe meg bra. Vi snakket samme språk med en gang vi kom i studio, har Judy Collins uttalt tidligere.