– Dette var deilig. Veldig gøy, jubler Hei-trener Knut Stian Knutsen.

I vårsola på Heistad lå alt til rette for en fotballfest mellom de to erkerivalene Hei og Urædd. Olliver Eilefstjønn-Solli og Jonas Sandnes sørget for at det sto 2-0 til hjemmelaget til pause. Urædd tok kommandoen i starten av 2. omgang da Oliver Strøm løp inn en redusering rett etter hvilen, men Dennis Bless Garstad økte ledelsen til 3-1 med et vanvittig skudd midtveis i omgangen.

Ti minutter før slutt reduserte veteranen Fredrik Nordkvelle med et fint skudd.

– Vi leverer en god 1. omgang, og klarer å holde fokus på oss selv, og utnytter de gunstige overgangene vi får. De er tøffe etter pause, og det blir en tøff seniorkamp som vipper bra på slutten, men vi rir det fint av. En skikkelig prestisjeseier, fortsetter Knutsen.

Det var en imponerende forestilling av hjemmelaget og Knutsen lot seg imponere over kapasiteten til spillerne sine.

– Vi er tydeligvis bra trent. Det er jo en god motstander. Det var mye bråk og stygt spill forrige gang lagene møttes, men det var heldigvis bedre denne gangen. Nå skal gutta få mye skryt, og høy musikk i garderoben, så er det trening som vanlig igjen i morgen, smiler den tidligere Odd-spilleren.

Tvillinger dominerte

Sentral i cuptriumfen var Dennis og Tobias Bless Garstad. Tvillingene spilte henholdsvis spiss og midtstopper, og leverte begge solide prestasjoner.

– Det var full tenning i kampen, og det er jo ekstra deilig å slå Urædd. Dette betydde mye, jubler Dennis.

Duoen, som jobber sammen som forskalingssnekkere og bor ved siden av hverandre på Heistadtangen, ble avgjørende da Tobias holdt Urædd-giganten Olivier Occean unna de store sjansene og med Dennis' avgjørende scoring.

– Utrolig deilig. Jeg trodde nesten ikke det jeg så, ler Tobias da han beskriver tvillingbrorens vakre langskudd som viste seg og bli matchvinnerscoringen.

– De er ålreite gutter i Urædd, men Occean kan jeg styre meg for, så det er godt å holde han unna scoringene. Vi får bare ønske Urædd lykke til i 3. divisjon, for det blir tøft, fortsetter 22-åringen med et smil.

Den avgjørende scoringen var en enkeltmanns prestasjon som fikk stemningen i taket blant de rundt 500 oppmøtte på Heistad. Målscoreren håper det kommer flere av den typen scoringer.

– Jeg merket at det kunne bli skummelt da ballen forlot foten. Det var en utrolig følelse å se den gå inn, smiler Dennis Bless Garstad.

En seier mot 3. divisjonslaget fra Kjølnes gjør noe med selvtilliten. Tvillingene er klar på hva som er målsettingen denne sesongen.

– Etter dette er det jo bare en ting som gjelder, og det er opprykk. Vi skal også slå ut Storm av cupen hvis det er de vi skal møte. Det hadde vært moro å få Odd hit igjen i første runde, ler Dennis.

15 år gammel helt for Storm

På Gulset utspilte den andre cupkampen i Telemark seg, og det oppgjøret ble minst like dramatisk. Gulset-Storm gikk til straffesparkkonkurranse etter at det sto 1-1 til fulltid, og begge lagene scoret en gang hver i ekstraomgangene. I straffekonken sto Storm-keeper Sebastian Hansen frem som cuphelt med to redninger.

– Utrolig fortjent. Han har vært grusomt stabil gjennom hele vinteren, og drar det i land for oss, sier Stormveteran Erik Sergio Skogen. Full av lovord om den unge keeperen.

Helten selv tok det hele med stoisk ro.

– Jeg var ikke nervøs, jeg forholdt meg rolig, sier Sebastian Hansen stille etter å ha levert to strålende strafferedninger.

FAKTA

Hei-Urædd 3-2 (2-0)

Hei (startoppstilling): Steffen Andersen, Nicolay Hagen, Tobias Garstad, Jeremie Elepo, Mats Tvedt, Jonas Sandnes, Dennis Garstad, Elias Tusvik, Daniel Lauritzen, Olliver Eilefstjønn-Solli, Kristoffer Sørby.

Urædd (startoppstilling): Birk Stokke, Jefferson Erazo, Abdullkadir Abdullahi, Ola Dalene, Nemanja Mladenovic, Viktor Namløs, Fredrik Nordkvelle, Oliver Strøm, Prince, Olai Dahle, Olivier Occean.

Gulset-Storm 3-5 (etter straffer)

Gulset (startoppstilling): Preben Natedal, William Lloyd, Anders Sanni, Mohammed Amjed, Vegard Birkeland, Elod Coli, Anders Echeverria, Leonard Gashi, Kristoffer Høegh-Larsen, Sarmen Hakobklochwsan, Christian Stenersen.

Storm (startoppstilling): Sebastian Hansen, Kim Tång, Alexander Lilay, Johannes Basma Sætre, Erik Sergio Skogen, Mats Borgholt Hansen, Mats Forsberg, Jesper Nornes, Olav Ødegården, Lars Olsen, Fernando de Ornelas.