20-åringen fra Skien var ute og kjørte «crosser» med en kompis da de teamet opp med ytterligere en crosser. På Bølevegen i Skien gikk 20-åringen opp på bakhjulet og kjørte en lang strekning på bare ett hjul. «Crosseren» var uregistrert.

Men kameratene filmet deler av «opptredenen» med et goprokamera, og videoen ble senere beslaglagt av politiet.

Da videoen fra mars i fjor ble vist under rettssaken mot skiensmannen i forrige uke, viste filmen av motorsykkelen nærmest steilet i veibanen.

«Kjøringen medførte utvilsomt stor fare for tiltalte selv og for medtrafikanters liv og helse», har retten konkludert mot i dommen mot 20-åringen.

I retten innrømmet den unge mannen kjøringen på ett hjul.

LES OGSÅ: Kjører på ett hjul forbi åsted for å hedre død kamerat: – Det kan skje en ny dødsulykke hvis de fortsetter

Nektet for forsikringssvindel

Han nektet imidlertid for forsikringsbedrageri, som han også var tiltalt for.

Den 18. januar i fjor meldte han to motorsykler, såkalte «crossere», stjålet fra en garasje. Han innkasserte forsikringssummen på 43.000 kroner og kjøpte en ny motorsykkel.

Drøye seks uker senere skjedde kjøringen på bakhjulet på Bølevegen. Da var han sammen med en kamerat, men da de var ute og kjørte fikk de selskap av ytterligere en mann på motorsykkel.

I retten hevdet 20-åringen at han ikke viste hvem dette var, og at han heller ikke kjente igjen sykkelen mannen kjørte. Politiet mente imidlertid at dette var sykkelen som mannen hadde meldt stjålet i januar, og som han hadde fått forsikringsoppgjør for.

«Crosseren» hadde samme skader og slitemerker og andre kjennetegn som en av motorsyklene som var meldt stjålet.

20-åringen nektet for dette og hevdet han ikke hadde lagt merke til disse tingene. Han forklarte at det i crossermiljøet er vanlig å sette sammen sykler fra deler man kan kjøpe på nettet.

Ble frifunnet

«Retten anser det noe påfallende at tiltalte ikke la merke til likhetene mellom sin stjålne sykkel og sykkelen som ble brukt 9. 3. en drøy måned etter tyveriet, og at han heller ikke kjenner identiteten til personen som kjørte sammen med dem. Tiltaltes forklaring framstår likevel ikke som usannsynlig. Tvilen må lede til frifinnelse», fastslår retten.

Dermed ble den unge mannen frifunnet for forsikringssvindel og må heller ikke betale erstatning til forsikringsselskapet.

Kjøringen på ett hjul blir han imidlertid straffet for.

20-åringen fikk 15 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner. Han må ikke betale saksomkostninger.

Dommen var enstemmig.