Gå til sidens hovedinnhold

Christoffer prøvde seg på noe helt nytt: Det ble knallsuksess

OSLO: Langrennsløperen Christoffer Rüger fra Gulset IF knuste kretsrekorden på 5000 meter for G-15 da han onsdag kveld debuterte på friidrettsbanen. Under Sommerstevnet på Bislett løp han i mål på 15.53.10.

Sommerstevnet på Bislett samlet mange gode utøvere på 5000 meter, og med 35 deltakere ble det kjørt to heat. Christoffer løp i det første heatet, og der løp han sammen med en del jevngode løpere, de fleste langt eldre enn ham selv.

Ukjent med rekorden

Etter et godt disponert løp passerte unggutten fra Vindalsåsen i Skien målstreken på sterke 15.53.10.

– Det var veldig moro å delta her. Formen føltes bra, og vi var en god gjeng som løp sammen, og det var mange fine rygger. Jeg dro også en del i en av gruppene jeg lå i, og selv om det var litt tyngre midtveis i løpet, synes jeg at jeg klarte å fullføre bra, forteller Christoffer, som først i august blir 15 år.

At løpet hans skulle vise seg å holde til ny kretsrekord for G-15 hadde han ingen anelse om. Og ikke bare ble det ny rekord, men han knuste den tidligere rekorden med svært god margin. Den tilhørte før denne sesongen Ola Tellesbø fra Urædd (fra 1979), med 16.45.5, men for noen uker siden presset Jens Kristian Samuelsen fra Rjukan friidrett rekorden ned til 16.32.04.

– Jeg visste ikke noe om det, men det er jo moro og litt kult at jeg fikk overta den rekorden, sier den treningsivrige langrennsløperen.

Uvanlig oppladning

Christoffer Rüger hadde nok en ganske annerledes oppladning til 5000 meteren på Bislett enn de andre deltakerne.

Dagen før debuten på friidrettsbanen deltok han på en treningssamling med Grenland ski på Rognstranda. Han gjennomførte da først en rulleski langtur med blant annet Mikael Gunnulfsen og Henrik Dønnestad, der han staket seg gjennom hele den omkring 40 kilometer lange økta med «langkjøringspuls».

Noen timer seinere gjennomførte han en hard løpeintervall i sommervarmen, der han lå helt i teten på alle de 6 dragene på 4 minutter, hvorav en del i motbakker.

– Det var kanskje ikke helt optimalt med tanke på å prestere på topp her på Bislett, men jeg ville ikke droppe noen av øktene på samlinga selv om jeg skulle løpe dette løpet i dag, sier Christoffer.

Det forteller mye om Christoffer, som hver dag prøver å bli en bedre idrettsutøver.

Mye og allsidig

– Jeg trener mye, og grunnivået mitt og kondisjonen er bra. Det drar jeg veldig nytte av på et slikt løp, selv om jeg mangler banetrening og har fullt fokus på langrennstreninga mi, sier Christoffer, som er en av langrennsløperne i Grenland ski.

Han ser ikke bort ifra at han kan delta på flere baneløp, uten at han har noen konkrete planer om det.

– Det var gøy å delta, og jeg har egentlig lengta litt etter å få løpt en konkurranse på banen. Dersom det passer inn med skitreninga så har jeg lyst til å være på et løp til, kanskje i august, det hadde vært gøy. Men jeg prioriterer uansett langrennstreninga, så det må passe inn i forhold til det, understreker han.

Ny skisesong

Han ser frem til en ny skisesong, der det kan bli gjennomført mange skirenn. Ikke som i vinter, da nesten alt blei avlyst.

– Ja, jeg gleder meg til vinteren og håper at det blir en ordentlig sesong med mange skirenn, sier Christoffer Rüger, som ofte er ute på treningsøkter.

– Jeg trener kanskje 7-12 økter i uka, litt ettersom. Det blir mye variert trening, men mest rulleski og løping, sier den allsidige unge idrettsmannen, som representerer Gulset IF.

Vi nevner også at Halvor Nymoen Winberg (22) fra Herkules friidrett løp meget bra på Bislett. Tiden 3.52.45 er ny personlig rekord på 1500-meter med nesten to sekunder. Halvor har vist meget god formstigning den siste tiden, og det kan komme flere nye personlige rekorder fra ham utover sommeren og høsten. Kretsrekorden på 1500 meter tilhører forøvrig klubbkamerat Snorre Holtan Løken, på tiden 3.43.52.