– Vi får stadig meldinger. Det var noen som spurte om de kunne bestille bord allerede nå, forteller Charlotte Mathisen og smiler.

– No pressure, humrer Jens Nikolai Estrup. Fullt ikledd arbeidstøy er arbeidsdagen godt i gang for driverne av Olavsberget camping.

– Det har blitt mye jobb. Veldig mye jobb, sier Estrup.

– Vi har vel jobbet 14–46 timer dagen, på det meste, tilføyer Charlotte Mathisen til.

I en god uke har de jobbet dag og natt. Det å drifte campingplassen som har sesongstart ved påsketider, i tillegg til å være byggherre for det nye bygget som føres opp på tomta til den gamle Diplom-kiosken.

Det var i slutten av februar at driverne av Olavsberget camping kunne puste lettet ut over ja fra kommunen. Siden den gang har de giret nå opp arbeidet med å reise et nytt stort bygg på eiendommen.

– I tillegg pusser vi opp sanitæranlegget, så det går i ett, forteller de. Det er med andre ord svært lange og hektiske dager for driverne som skal føre opp ny resepsjon til campingen, isbar og en restaurant/kro.

Til sommeren

Men de ser lyset i enden av tunnelen. Foreløpig er de i rute, tross utfordrende tider i byggebransjen, med varemangel og endring i prisene.

– Det er mye å tenke på med tanke på levering av materiale og møbler. Alt har blitt dyrere, forteller de og meddeler at det har blitt gjort endringer underveis.

– Samtidig er det viktig at vi holder oss til den profilen vi har lagt oss på, slik at det ikke går utover noe.

Eksempelvis har takterrassen måtte vike i denne omgang, men den kommer etter hvert.

– Vi har en stram framdriftsplan og foreløpig ligger vi i rute, selv om det dukker opp ting underveis, sier Mathisen som kan fortelle at det ikke er lenge bygget vil reise og stå klar, selv om det foreløpig ikke ser slik ut.

– Planen er at det skal være ferdig i juni en gang, forteller de samstemt, mens de venter på 150 tonn pukkmasse, som er like om hjørnet.

Bratt læringskurve

Bygget har et moderne design og vil ha inngangsparti fra veien, med isbar ved innkjøringen til campingplassen og uteservering på baksiden. Nylig sendte de av gårde søknaden om skjenkebevilling. Når den er i boks, håper de å kunne været tilbud for fastboende, så vel som turister og strandgjester.

– Vi håper dette kan bli et samlingspunkt og satser på å ha helårsåpent, hvor maten som serveres er etter årstidene, forteller Estrup.

– Vi har hatt en markedsundersøkelse om hva folk vi har. Vi har landet på et konsept vi er komfortable med, tilføyer Mathisen.

Det unge paret har måttet lære alt, og er fortsatt i en læringsprosess. Det er ikke hver dag man opplever å være byggherre, samtidig som man drifter en campingplass og pusser opp, samtidig.

– Vi lærer noe nytt hele tiden. Vi er med på alt. Vi er de første som kommer og de siste som går hjem, sier de.

– Tidenes bratteste læringskurve.

I tillegg skal duoen nå lære seg å drifte et storkjøkken. Allerede har de ansatt seks-sju personer, men fortsatt er de ute etter flere nye kolleger.

– Vi leter fortsatt etter en hovedkokk og servitører over 20 år.

Tross lange, hektiske arbeidsdager ser det ut til at de trives med det. Vel vitende om at den store restaurantdrømmen snart er en realitet.

– Det er knallgøy. Det er hele tiden noe nytt. Vi lærer alt fra a til å. Vi lærer vanvittig mye mer i praksis, og heldigvis har vi flinke folk rundt oss, sier de før de avslutter:

– Vi trodde det var mye jobb før, men det blir mer nå.