Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Sølvjentene synger julen inn

Artikkelen er over 13 år gammel

Det er ikke bare juleinstitusjonen Sølvguttene som kan skape klassisk høytidsstemning i heimen.

Deres kvinnelige motstykke, Det norske jentekor kan også synge tradisjonelle julesanger med de reneste og klareste stemmer.

Sangutvalget på plata, som først og fremst er folketone-basert, er arrangert av Henning Sommerro. På albumet medvirker blant andre strykekvartetten Cikada og Kari Bremnes på to spor. Koret har krydret innspillingen med enkelte nye arrangementer og tolkninger, men korets versjoner av julesangene kan like fullt karakteriseres som veldig tradisjonelle, samt silkemyke og vakre.

16 sanger har fått plass på den nye juleplata, fra sikre kort som «Mitt hjerte alltid vanker» og «Et barn er født i Betlehem - den siste i to ulike versjoner - til litt mer sjeldne låter som «Søde Jesu, Davids rot» Ola Bremnes/Petter Dass-sangen «Christi naaderige fødsel». Det norske jentekor er en videreføring av NRKs jentekor, som ble etablert for 60 år siden. Utgivelser a la «Julens hjerte» har vi kanskje mange av fra før, men det er ikke til å stikke under en cd-spiller at jentekoret har levert en velprodusert og pen plate.