Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Solid! jazz

Artikkelen er over 15 år gammel

Jazzbandet Solid! gir ut sitt første norske album anført av gitarist og låtskriver Bjørn Vidar Solli fra Skien. Med to unntak har Solli skrevet alle kuttene, i alt ni. Innspillingen er gjort hos Audiopol i Skien.

Låtene på albumet har en attraktiv sving i seg, og noen av partiene egger uten tvil de fleste musikkinteresserte. Det improviseres over en lav sko, og i det store og hele klarer solistene å variere, hør bare på orgelpartiene på «Time to go».

Solli har en relativ varm tone i sitt horn og viser seg også på plate å være en gitarist med innlevelse og teknikk. «Lundblues» er et eksempel på dette.

Noen ganger faller jeg av de litt lengre improvisasjonsrundene, det trenger ikke å være musikernes feil. En annen innvending kan være at dette virker å være nokså klassisk jazz, noe annet kunne vi vel ha forventet av unge menn? Når det er sagt er det såpass stor veksling mellom de ulike numrene at gleden over å lytte aldri blir borte. Sjekk ut spennet fra «Enlight» til den neste rockeaktige «Things we do today».

Det står respekt av dette albumet.