Pianist og komponist Cecilie Authen fra Skien er aktuell med ei jazzplate hvor hun har hatt en stor del av regien selv. De åtte låtene er skrevet og arrangert av 30-åringen, som i tillegg synger og spiller piano.

Albumet har fått tittelen «My Sound», men artisten har ikke vært helt alene på jobb. Sju solide musikere er kreditert for sin innsats, og Espen Gjelstad Gundersen i Audiopol studio har vært tekniker og produsent.

Sammen har de levert en raffinert og varm plate med ballader for bleke vinterdager. Eller kvelder med lakenskrekk. «My Sound» kan beskrives som standardjazz med et snev av pop, et musikalsk kvartal eller to unna Silje Neergard og Torun Eriksen.

Det hele låter harmonisk og vakkert, men samtidig litt tamt og tradisjonelt - og nesten for pent. Cecilie Authen har en stemme som kler den myke, melankolske stilen, men så var det dette med å bruke stemmen som instrument, da. Jeg blir ikke helt overbevist av den vokaltekniske utførelsen her.

Rent låtmessig er kanskje første halvdel av cd-en mest spennende i mine ører, med sanger som «Sometimes You Come Over» og «The House I Was Staying In» og den instrumentale tittellåten. En smakfull utgivelse med mye godt håndverk og mange lovende takter, men jeg savner mer personlighet og nerve i både materiale og framførelse.