Tove Bøygard har gått solo etter to album sammen med søsteren Anita. I selskap med erfarne musikere i Lars Liens studio Larsville i Trøndelag har hun spilt inn egne låter med tekster på hallingdialekt.

Tove Bøygard leverer americana på norsk, godt blandet med elementer av visetradisjon, pop og rock. Den tidligere politikeren, gatearbeideren og blitzeren har engasjementet i behold, og det skinner gjennom i tekstene. Låten «Nederst ved bordet» er inspirert av Haakon Lie, som Tove Bøygard kjørte hjem til Ulvøya etter et Auf-seminar på Rjukan i 1988.

Noen av de musikalske inspirasjonskildene røpes i låter som «Joni» og «Haust Willie». Stemmemessig kan hun minne en anelse om Lynni Treekrem. Tove Bøygard beveger seg i et tradisjonelt rootslandskap der mange har gått før henne, men hun har historier å fortelle, en moden selvsikkerhet og melodier som fenger.

Sangene veksler mellom ballader og raskere spor, men aller helst beveger hun seg i et passe tilbakelent, ettertenksomt leie. Godt hjulpet av musikere som Jørun Bøgeberg og Geir Sundstøl med flere, har hun laget et stilsikkert album.