Frøydis Skinnarland fra Skien, bedre kjent som Frøya, har igjen gjort seg sterkt bemerka på VG-lista etter at det nye albumet ble sluppet i slutten av desember. «Fri som fuglen» følger opp utgivelsene «Jenta fra landet» og «My American Dream».

Jeg antar at kjernepublikummet til Frøya er godt voksne, cd-kjøpende mennesker som liker å svinge seg på dansegulvet. Selv om Frøya har cowboyhatt og tolker Alan Jackson og Martina McBride i norsk språkdrakt, er dette musikk som kanskje passer aller best på et sted som Seljordfestivalen (tidligere Dansebandfestivalen).

På «Fri som fuglen» framstår artisten som trygg på seg selv, og om stemmen ikke skiller seg spesielt ut i mengden, så funker den godt til dette materialet. Frøya er stort sett blid og positiv albumet gjennom, tekstene er enkle og direkte, og bandet sørger for at låtene har et passe rocka, men likevel snilt og hyggelig preg.

Tittellåten er en coverlåt av Martina McBrides «A Broken Wing», mens «Jeg liker deg», en coverversjon av «Never Loved Before», synges som en duett med Joakim Ekelund fra Kindbergs. Frøya har også børsta støvet av «Balladen om Morgan Kane».

Mange musikkinteresserte vil gjerne avfeie hele dette sjangerbegrepet som klisjéfylt, sjablongmessig og repeterende, men når man først er innenfor danseband- og «country light»-segmentet, er Frøya et friskt pust som får fart på både danseskoa og humøret.