Trioen Slagr fortsetter å utforske det vanskelige terrenget mellom tradisjonsbasert folkemusikk og eksperimenterende samtidsmusikk. Albumet «Straum, stille» følger opp «Solaris» fra 2007, og er utgitt på det tyske platemerket Ozella Music.

Felespiller Anne Hytta, opprinnelig fra Sauland, har komponert musikken, unntatt melodien «Solaris» som cellist Sigrun Eng er kreditert for.

Utgivelsen inviterer lytteren til å vende fokuset innover, vekk fra ytre støy, men uten at det blir for svevende og atmosfærisk. Det musikalske rommet trioen skaper er sterkt og klart med en vakker tristesse hvilende over hver låt. De åtte sporene er skåret til beinet, men musikken kjennes aldri for naken og minimalistisk. Også låttitlene sier mye om stemningen: «Drifting Out Of Sleep», Quiet Rain», «Shimmer».

Gå ut og gjenoppdag de tilsynelatende unnselige, små tingene på nytt. Musikerne kan dvele langsomt ved temaer, stillheten tar plass ved siden av tonene, mens det melodiøse aldri mistes av syne. Folkemusikkens ornamentikk drysses sparsomt utover komposisjonene.

Tredjemann på laget, Amund Sjølie Sveen, bidrar på blant annet vibrafon, perkusjon og glass. Med andre ord; denne trioen har ikke en sammensetning man møter på enhver scene. Slagr framstår som en moden og søkende gruppe på «Straum, stille».