– Jeg har et helt spesielt forhold, både til de ansatte og kundene. Derfor kommer jeg til å savne alle sammen. Nå blir jeg selv kunde i butikken, så de blir ikke kvitt meg helt, smiler Schmidt Andersen.

Tirsdag hadde hun sin siste arbeidsdag på Spar Kjørbekk, som selger dagligvarer for i overkant av 70 millioner i året. Det ble en følelsesladet opplevelse for den mangeårige kjøpmannen, som har ledet butikken siden oppstart for elleve år siden.

– Det er vemodig å forlate barnet mitt, som jeg kaller det. Det har vært en veldig spennende periode, hvor jeg har lært utrolig mye. Jeg har fått forme og bygge opp butikken fra start, og ansette dyktige folk, sier 44-åringen.

– Det har vært oppturer og nedturer, men heldigvis flest oppturer. Vi har blitt kjent for å være gode på «mat i farta», og har satset på varmdisk og ferske bakervarer, legger Schmidt Andersen til.

De siste dagene før hun sluttet ble det mye oppmerksomhet og flere hundre hyggelige avskjedsmeldinger.

– Det er veldig koselig med alle tilbakemeldingene. Det gode forholdet til folk i butikken, har bidratt til at jeg har trivdes så godt gjennom mange år. Jeg er veldig opptatt av godt samarbeid. Man får ikke til stort alene.

Det er milliardselskapet Butikkpartner som eier Spar Kjørbekk. Butikkpartner har ikke mindre enn 15 dagligvarebutikker i porteføljen.

Søkte og fikk toppjobb

Årsaken til at Schmidt Andersen slutter i butikken, er at det dukket opp en spennende mulighet i samme bransje.

– Jeg hadde lyst på ny utvikling. Jeg søkte på stillingen som driftssjef for Spar i region sørøst. Jeg fikk jobben og starter allerede i dag. Det blir veldig spennende. Det måtte noe slikt til for at jeg skulle bytte jobb, sier hun onsdag.

Den tidligere kjøpmannen får ansvaret for å følge opp 18 Spar-butikker, hovedsakelig i gamle Vestfold og Buskerud.

(Saken fortsetter under bildet)


26-åring overtar som kjøpmann

Erstatteren til Camilla Schmidt Andersen på Spar Kjørbekk er klar. Det er Eirik Habberstad (26) som overtar stillingen. Han jobber for øyeblikket på Meny Lietorvet, hvor han er butikksjef sammen med Cathrine Veholt.

– Camilla har gjort en kjempejobb, og vi er glad for at hun blir værende i Spar-systemet. Nå får vi inn en kar som vi vet er veldig dyktig. Stillingen var utlyst eksternt, men vi synes Eirik var den beste kandidaten. Han har gjort en kjempejobb alle stedene han har vært, sier Trine Riis Groven, som er daglig leder i Butikkpartner.

Eirik Habberstad gleder seg til å komme i gang i ny jobb, hvor han tiltrer i midten av august.

– Jeg startet som ekstrahjelp i 2011, og har jobbet fulltid siden 2016. Jeg søkte på jobben ved Spar Kjørbekk fordi det er en godt drevet butikk gjennom mange år. Jeg vært i Meny-systemet siden jeg begynte i Butikkpartner, og ønsker nå å prøve meg i Spar.

Han er glad for at arbeidsgiveren viser han stor tillit som ung kjøpmann.

– Butikkpartner har backet meg hele veien, helt siden jeg startet på Meny Myren. Det har gitt meg denne muligheten, sier Habberstad.