Nå skal lønningene deres slankes

Porsgrunn Bystyre, behandling av Stridsklevhallen, kulturhus og brannstasjon i Brevik m.m.

Porsgrunn Bystyre, behandling av Stridsklevhallen, kulturhus og brannstasjon i Brevik m.m. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: I morgen vedtar trolig politikerne i bystyret å kutte i lønna til deres neste ordfører.

DEL

I morgen er det klart for det siste bystyremøtet i Porsgrunn før sommeren, før de folkevalgte gir seg i kast med valgkampen. Ett av punktene politikerne får servert omhandler lønna til ordføreren.

Tidligere har det vært praksis at ordførerlønna følger rådmannslønna, med fratrekk fra åremålstillegg. Rådmannen har imidlertid vært i lønnsforhandlinger, og økt lønna fra 1 177 000 kroner til 1 285 000 kroner. Nå vil ordføreren, om bystyret vedtar det, få en årslønn som ligger lavere enn dagens, og som knyttet til 85 prosent av statsrådslønn. I dag tjener ordfører Øystein Beyer rett over 1 050 millioner kroner, mens hans etterfølger får 1 048 985 kroner. Varaordfører, som tilsvarer halv stilling, får på sin side kuttet lønna fra 50 til 42,5 prosent av ordførerlønna, og ny lønn blir rundt 440 000 kroner.

Også de 11 folkevalgte i formannskapet og administrasjonsutvalget får fem prosent av ordførerlønna, 52 500 kroner i godtgjøring, noen tusenlapper mindre enn de har i dag.

Om politikerne vedtar det nye reglementet bestemmer de også at de får mindre utbetalt om de melder forfall. Møtegodtgjørelsen kan trekkes tilsvarende det varamedlemmene får utbetalt.

Artikkeltags