Skien bystyre ber styret avvikle den kommersielle driften

GIR SEG SNART: Når juni er omme har Widerøe forlatt Skien lufthavn på Geiteryggen. Flyplassen er heleid av kommunen, som ikke ser noen annen løsning enn å be styret avvikle den kommersielle driften. Et ørlite håp er at et stortingsflertall skal gjøre om på samferdselsdepartementets beslutning, noe som er lite trolig. arkivfoto: arild hansen

GIR SEG SNART: Når juni er omme har Widerøe forlatt Skien lufthavn på Geiteryggen. Flyplassen er heleid av kommunen, som ikke ser noen annen løsning enn å be styret avvikle den kommersielle driften. Et ørlite håp er at et stortingsflertall skal gjøre om på samferdselsdepartementets beslutning, noe som er lite trolig. arkivfoto: arild hansen Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Skien lufthavn på Geiteryggen skaper et stort engasjement hos skienspolitikerne, selv også når de er enige om at det hele er slutt.

DEL

I Skien bystyre torsdag kveld foreslo Rolf Erling Andersen (Ap) at bystyret som eier nå gir lufthavnstyret beskjed om at brevet fra samferdselsministeren viser at det nå er nødvendig å avvikle den kommersielle driften ved Skien lufthavn. Dette forslaget ble vedtatt mot 11 stemmer. Mindretallet stemte for et forslag fra Hans Edvard Askjer (KrF), som foreslo at styret i lufthavnen ikke kan regne med bidrag vesentlig utover dagens nivå, og må ta konsekvensene av dette.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har som kjent bekreftet at Skien lufthavn ikke får statsstøtte fra 2016.

– Det er naturlig at vi ikke kan gi noen garantier – nå må styret komme med ei løsning. Vi må være enige om at styret har ei formidabel utfordring, både med hensyn til de ansatte og flyplassen, sa Andersen.

Hans Edvard Askjer (KrF) konstaterte at det er over hvis ikke lufthavnstyret drar en «ny kanin opp av hatten».

- Tatt av ulvene

Signy Gjærum (V) mente at det er grenser for hva styret kan klare og at det nå blir full nedstengning. Jan Terje Olsen (H) sa at Skien kommune har stått helt alene om flyplassen, uten støtte fra verken Telemark fylkeskommune eller Porsgrunn.

– Når du står alene så blir du tatt av ulvene. Men vi bør være åpne for å kunne diskutere om luftsporten der oppe kan fortsette, sa Olsen, noe også Heidi Hamadi (V) støttet.

Hamadi ville ellers ha seg frabedt at hun tidligere skal ha «snakket ned» flyplassen, og minnet om at hun i sin tid som varaordfører var inne hos Samferdselsdepartementet flere ganger og slåss for flyplassen.

– Nå er spikeren satt i kista, og jeg er ikke den som hoverer over det, sa Hamadi.

Thor Arild Bolstad (Frp) gjorde det klart at han her er totalt uenig både med sitt eget partis samferdselsminister og med statssekretær Tom Cato Karlsen (Frp). Bolstad mente at Widerøe er en stor samarbeidspartner til Samferdselsdepartementet, og at Skien kommune bør anmelde departementet for konkurransevridende atferd. Bolstads store engasjement måtte til slutt klubbes ned på grunn av et stramt tidsskjema.

Jon Olav Stensrød (H) sa at nå må Geir Jørgen Bekkevold (KrF) og Terje Lien Aasland (Ap) komme på banen, hvis de virkelig mener noe i saken.

Artikkeltags