Anita Asdahl og Magne Larsen fra Vestsida i Porsgrunn var blant de mange som hadde funnet veien til Brevik på søndag.

– Her er den beste isen, så vi reiser gjerne fra Vestsida for å kjøpe is. Det er fint vær i dag, men det hadde ikke gjort noe om det hadde regnet heller – vi hadde reist uansett, sier Asdahl.

Christine Knudsen og sønnen Aron Knudsen (2 1/2) og Christiens kusine, Susanne Knudsen, hadde også reist fra Porsgrunn for å kjøpe is i Brevik denne søndagen.

De forteller at de kun kjøper is på Oda Sofies isbar eller Diplomaten isbar i Brevik.

– Det er deilig med is hele året, sier Christine.

– DETTE LOVER GODT

Oda Sofie Johnsen, som driver Oda Sofies isbar, hadde ikke forventet at så mange kom da hun åpnet for sesongen.

– Men det har vært kø ut til døra siden klokka 13.00, så hvis det blir sånn her hver dag, så lover det veldig godt for sesongen, sier Johnsen.

Dette er hennes tredje sesong som driver av isbaren, og nå har hun også kjøpt opp konkurrenten Diplomaten isbar, som ligger tvers over gata.

Diplomaten-navnet blir beholdt og i lokalene er det nå oppussing.

– På Diplomaten blir det litt mer kafé med kaffe, kakao og vafler i tillegg til is. Mens her på Oda Sofies isbar har vi det mer brede utvalget av alle istypene og alt av strø. Diplomaten åpner 17. mai, som er den perfekte dagen, siden det er den dagen det selges mest is, sier Johnsen.

De er i dag åtte ansatte, men hun regner med at det trengs ytterligere fire-fem ansatte når Diplomaten åpnes.

– Hva er det med Brevik og is?

– Brevik har jo alltid vært isbyen, som folk forbinder med sol, sommer og is. Og vi selger bare Diplom-Is, jeg tror ikke en skulle prøvd seg på noe annet i Brevik, mener Johnsen, som er forberedt på en hektisk sommer.