- Linn kunne ikke klatret i denne kjolen

Bistandsadvokat Sigurd Klomsæt viste frem kjolen som er maken til den Linn Madelen Bråthen hadde på natten hun døde. Hun hadde to eksemplarer av den samme kjolen. Klomsæt mener kjolen er for trang til at noen hadde klart å klatre over gjerdet på broa iført den.

Bistandsadvokat Sigurd Klomsæt viste frem kjolen som er maken til den Linn Madelen Bråthen hadde på natten hun døde. Hun hadde to eksemplarer av den samme kjolen. Klomsæt mener kjolen er for trang til at noen hadde klart å klatre over gjerdet på broa iført den.

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Bistandsadvokat Sigurd Klomsæt har funnet en kjole maken til den Linn Madelen Bråthen hadde på natten hun døde. Han mener hun ville ha hatt store problemer med å klatre over rekkverket på Breviksbrua iført kjolen.

DEL

Onsdag startet vitneførselen i saken mot den tidligere politimann som er siktet for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen (33) i hjelpeløs tilstand ved Brevikbrua i Telemark i 2013.

Et av vitnene plasserer eks-politimannen på broa sammen med Bråthen på det aktuelle tidspunktet.

Dette var en politimann som kjente den tiltalte fra jobbsammenheng, og som kjente ham igjen da han kjørt over broa.

Familiens bistandsadvokat Sigurd Klomsæt trakk i retten frem en kjole maken til den Bråthen hadde på seg natten hun døde.

HADDE TO

Hun hadde to eksemplarer av den samme kjolen, og Klomsæt har via familien fått tak i denne. Han konfronterte vitnet med om han kjente igjen kjolen.

- Nei, jeg husker bare at det var en lys kjole, sa vitnet.

- FOR TRANG

Klomsæt ønsker å bruke kjolen aktivt i rettssaken. Han mener kjolen er så trang at Bråthen vanskelig kunne ha klatret over gjerdet på Breviksbrua iført den, slik eks-politimannen har forklart.

Det har tidligere i rettssaken blitt forklart at Bråthen veide omkring 100 kilo og var dårlig til beins. Det mener Klomsæt underbygger at hun ikke kan ha kommet seg over rekkverket på egen hånd.

LES OGSÅ: Sviktet samfunnet Linn Madelen? 

LES OGSÅ: Krangler om helsebevis

LES OGSÅ: - Ikke mulig å endre tiltalen til drap

KRITISERTE REKONSTRUKSJON

Da retten ble vist en video av rekonstruksjonen som ble gjort på brua, reagerte Klomsæt på at personen som skulle forestille Linn, ikke liknet i høyde eller vekt.

Han mener at rekonstruksjonen derfor gir et feil inntrykk av hvor langt opp hun måtte klatre for å komme seg over rekkverket.

- Man visste jo at hun var 1,68 høy og veide 100 kilo. Hvorfor hadde man ikke en figurant som var nogenlunde lik? spurte Klomsæt.

Han uttalte at han synes konstruksjonen var svært uprofesjonelt utført, og kritiserte Arnfinn Sandstad i Kripos, som sto bak rekonstruksjonen. 

- MYE SOM MANGLER

Klomsæt har tidligere begjært en ny rekonstruksjon, men dette ble avvist.

- Det er mye som mangler her, sier han.

- Er det gjort beregninger av hvor lang tid det vil ta å klatre over rekkverket og stille seg på utsiden?

- Nei, det var ikke tema under rekonstruksjonen, sa Sandstad.

- DÅRLIG ALLMENNTILSTAND

Det var ikke godt nok for Klomsæt.

- Dette er en kvinne på 100 kilo, som har svært dårlig allmenntilstand, i en kjole som dette, en trang kjole, med føtter som var sterkt skadet. Hun må nødvendigvis ha vært sliten, påpekte han. 

Han ble irettesatt av aktor Kjetil Omholt, som påpekte at det er påtalemyndigheten som skal kritiseres for rekonstruksjonen, ikke Sandstad fra Kripos.

- Han må gjerne komme med den kritikken, men han bør rette den mot påtalemyndighetene, sier Omholt.

- IKKE BEHOV

Omholt mener at en ny rekonstruksjon ikke er nødvendig eller ønskelig.

- Nei, det er nøye vurdert. På brua er alt mulig å gjøre, både å kaste noen over og klatre over selv, sier Omholt til TA.

- Hva med den trange kjolen?

- Nei, det er en tøyelig kjole. Jeg prøvde selv da jeg var der, det var ikke noe problem å komme over. Alt det rundt hennes helsetilstand er kjent. Hun var i stand til å gå tur, så det var ikke noe påfallende avvik fra det normale, sier Omholt. 

Eks-politimannen ble dømt i Nedre Telemark tingrett, men anket dommen.

TA følger ankesaken i lagmannsretten.

LES OGSÅ: Familien håper ankesak vil ende i drapstiltale

Artikkeltags