Får ikke fortsette på sykepleierstudiet

Artikkelen er over 5 år gammel

Eks-politimannen har blitt kastet ut av sykepleierstudiet ved Høgskolen i Telemark.

DEL

– Nå er dommen rettskraftig og vi holder på å utrede de juridiske forhold som er relatert til høgskolens plikter og rettigheter, sier dekan ved Fakultet for helse- og sosialfag ved Høgskolen i Telemark, Runar Danielsen, til TV 2.

REAKSJONER

TA kunne i august i fjor fortelle at den da tiltalte eks-politimannen hadde begynt på sykepleierstudiet ved Høgskolen i Telemark. Eks-politimannens advokat, Arne Lie, ønsket på daværende tidspunkt ikke å kommentere hans studiestart.

Hverken rektor ved HiT, eller familiens bistandsadvokat, Vibeke Hein Bæra, hadde noe noen kommentar til saken den gang.

Men etter hva TA erfarer skal det ha vært enkelte medstudenter som reagerte på at den da tiltalte eks-politimannen hadde begynt på sykepleierstudiet.

PASIENTSIKKERHET

42-åringen som er dømt for å ha forlatt Bråthen i hjelpeløs tilstand, august for snart to år siden, har nå fullført sitt første år av det treårige studiet. I løpet av studietiden er høgskolen pålagt å foreta «skikkehetsvurderinger».

– Med de opplysninger som foreligger i en slik sak høres det unektelig lite trolig ut at en autorisasjon kan oppnås. Særlig med tanke på kravet om passientsikkerhet, og tillit til helsevesenet og det enkelte helsepersonell, sier direktør i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell til TV 2,  Anne Herseth Barlo.

Til NRK bekrefter rektor, Kristian Bogen, at saken er under behandling.

– Saken er under behandling. Den må vurderes utifra regler og forskrifter som gjelder i denne type saker, så jeg kan ikke si noe mer nå, sier han.

DØMT

Eks-politimannen ble i Agder lagmannsrett dømt til fengsel i to år og seks måneder for å ha forlatt Linn-Madelen Bråthen i hjelpløs tilstand på Breviksbrua.

Onsdag denne uken ble det kjent at 42-åringen ikke får saken opp i Høyesterett, etter at han anket den fellende dommen i Lagmannsretten.

Artikkeltags