Dette var vel litt tidlig?

VÅRTEGN: Allerede i slutten av januar har det begynt å dukke opp snøklokker. Slutten av februar, begynnelsen av mars er mer vanlig.

VÅRTEGN: Allerede i slutten av januar har det begynt å dukke opp snøklokker. Slutten av februar, begynnelsen av mars er mer vanlig. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Da Jenny Johnsen gikk tur i helgen oppdaget hun snøklokker i solveggen. – Et vårtegn i vinteren, sier hun.

DEL

Tidligere denne uken oppdaget Johnsen at det hadde begynt å spire i de grønne flekkene i Brekkeparken da hun gikk tur. Lite visste hun at hun kom til å se blomstring i sin egen hage på Kleiva i Skien, få dager senere.

– Jeg så snøklokkene i solveggen, og jeg tenkte bare oi, dette var tidlig, forteller hun til TA, søndag kveld.

ALDRI OPPLEVD

Snøklokken er et sikkert vårtegn og pleier som regel å dukke opp i slutten av februar, begynnelsen av mars. Men at den er i full blomstring allerede i januar har Johnsen aldri opplevd.

– Jeg kan ikke huske å ha sett så store og fine snøklokker i januar, forteller hun og legger til at hun derimot har sett både hestehov og blåveis på denne tiden av året.

– MEGET UVANLIG

Styremedlem i Telemark botaniske forening har hørt om tidlig blomstring i andre deler av landet, men ikke her i Telemark.

– Nei, nei, nei. Det er meget uvanlig, sier Ester Broch til TA.

Hun tilføyer at dette ikke er den botaniske foreningens ekspertise.

– Vi driver med ville planter, men jeg har jo en interesse for hageplanter også, og jeg synes dette er uvanlig tidlig, sier Broch. Hun legger til at det ikke er like uvanlig på Vestlandet.

– IKKE BRA

Jenny Johnsen på sin side synes ikke noe om at vårtegnet blomstrer så tidlig på året.

– Jeg ønsker ikke våren velkommen enda. Solen står ikke høyt nok. Dette er nok et tegn på økologisk utakt, men de var voldsomt fine, avslutter hun.

Artikkeltags