Torsdag ettermiddag rykket nødetatene ut til industriområdet Vafos Pulp etter melding om brann i en driftsbygning. Bygningen ligger langs Sannidalsveien i Kragerø.

Vitner på stedet forteller til KV at det velter tjukk, svart røyk ut fra taket på den aktuelle driftsbygningen. Vitner har også sett at det har kommet personer ut fra den brennende bygningen.

– Brannvesenet har iverksatt slukking. Det er kraftig røykutvikling på stedet. Samtlige ansatte er gjort rede for. Det er ikke fare for spredning per nå, opplyser politiets operasjonsleder.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ansatte tas hånd om av helsepersonell

Klokka 13.15 forteller operasjonslederen at brannen foreløpig ikke er under kontroll, men at det samtidig ikke vurderes å være fare for spredning.

– Vi vet per nå ikke hva som befinner seg av gjenstander inne i bygget, men vi vet at det brenner i hydraulikkolje, sier Amundsen til KV.

Seksjonsleder Terje Sandik opplyser til KVs journalist på stedet at brannårsaken er usikker.

– Det er mulighet for at brannen har oppstått i forbindelse med vedlikeholdsarbeid. Brannvesenet jobber med å stabilisere en beholder med hydraulikkolje, som skaper mye kraftig røyk, sier Sandik.

– Ingen er skadd, men noen få ansatte er blitt utsatt for noe røyk og blir tatt hånd om av helsepersonell.

TA oppdaterer saken fortløpende.