Gå til sidens hovedinnhold

Lørdag 15. februar 2020:

En haug med ungdommer braker sammen utenfor Rauland Høgfjellshotell i Vinje. De bruker både flasker og skistaver som våpen mot hverandre, men politiet kommer aldri opp for å ordne opp i slagsmålet selv om de blir ringt etter.

Isteden må vekterne ved hotellet ta grep. En av dem blir skadet og kjørt til legevakten. En av de tolv ungdommene blir slått i ansiktet.

Politiet valgte å avbryte utrykningen og kom aldri til Rauland denne natten.

Rauland 26. september 2016:

Om natten får politiet melding om at det ligger en livløs person på ei hytte i Holtardalen på Rauland. De sender en ambulanse, men får snart beskjed om at personen allerede er død.

Både brannvesenet og ambulansetjenesten er på plass på drapsåstedet lenge før en politipatrulje kommer til stedet.

Heldigvis er en av hyttenaboene politimann og tar grep på stedet.

Senere blir en da 37 år gammel litauer dømt for drapet på kollegaen sin, men lagmannsretten frikjenner han og gjør dommen om til fem måneders fengsel fordi han har overskredet nødvergeretten under slagsmålet med kollegaen.

Søndag 2. desember 2018:

Ei tenåringsjente kaster seg ut i snøen på Rauland. Under snøbadet blir hun påkjørt av en bil og slept 10-15 meter av gårde.

Vinje-ordfører Jon Rikard Kleven er i harnisk etter episoden fordi det tok så lang tid før politiet kom til ulykken, selv om brannvesenet var rask på pletten.

På åstedet ventet de to timer på at politiet skulle komme.

I et åpent brev i TA skriver ordføreren i Vinje: "Er politimesteren fornøyd med responstiden til politiet i denne saken?"

Bor du her kan det ta flere timer før politiet kommer hvis du trenger hjelp: – Det gir utrygghet

I glansbildet av Norge råder det frustrasjon og usikkerhet om politiet er der når folk trenger dem.

Artikkelen er over 1 år gammel
For abonnenter