SISTE: Ved 20.15-tiden var bombegruppa på plass på stedet.

Bombegruppa fra Oslo er fredag kveld tilkalt til Porsgrunn, etter funn av forskjellige typer syre i en bolig på Hovenga. Det opplyser politiets innsatsleder på stedet, Sondre Dahl til TA.

Det ble tidligere fredag ettermiddag iverksatt en større aksjon etter at politiet hadde fått tips om at en mann trolig oppbevarte syre i en bolig i Porsgrunn. Store mannskap med både politi, brannvesen og ambulanse tok del i aksjonen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Etter et midlertidig oppmøte ett annet sted på Hovenga, slo politi til mot den aktuelle adressen. Dette oppmøtet skjedde ved 15.50-tiden, og det var da mye nødetater å se i området på Porsgrunn.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

En mann i 40-årene ble pågrepet på stedet, og innsatsleder Dahl bekrefter at det skal ha blitt gjort funn av forskjellige typer syre på adressen, deriblant svovel og salpetersyre.

Politiets operasjonsleder opplyser at mannen er pågrepet etter brann- og eksplosjonsvernloven.

- Det gjenstår å undersøke eiendom han disponerer før vi kan uttale oss noe mer, sier operasjonsleder. Det er denne undersøkelsen som bombegruppa nå skal stå for.

Det er så langt ukjent for TA om politiet skal ha blitt tipset om saken, eller om de har kommet over denne informasjonen på annet vis.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

To personer evakuert

Innsatsleder Dahl har sagt til TA at det per nå ikke er fare for folk i nærheten, men at de tar løpende vurderinger. To personer, som bodde i andre etasje av den aktuelle boligen er allerede evakuert.

Det er ikke kommet meldinger om at personer har kommet til skade i hendelsen eller aksjonen. Det er så langt ikke kjent for politiet hva slags befatning den pågrepne mannen skal ha hatt med syra i boligen. Dette vil politiet jobbe videre med å finne ut av.