Oslotendenser i boligmarkedet: - Ikke vent på grønn plen, selg nå!

GODE DAGER: Bård Øyane og Carina Myhre hos Eiendomsmegler1 forteller om hett marked om dagen.

GODE DAGER: Bård Øyane og Carina Myhre hos Eiendomsmegler1 forteller om hett marked om dagen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Det er gode dager for eiendomsbransjen for tiden

DEL

Og det er ikke noe de bare sier. Med få boliger ute kjemper kjøperne om boligene. - Skal du selge, er det ikke noe vits i å vente til plenen bli grønn. Selg nå, er Bård Øyanes oppfordring.

374 boliger i fjor - bare 141 i Grenland i år

Begge er eiendomsmeglere hos Eiendomsmegler 1 i Skien, og viser til statistikker som sier at boligene oppnår høyere priser enn hva tilfellet var på samme tid i fjor.

- Ta for eksempel en tomannsbolig. Gjennomsnittlig gikk den 1,6 prosent under takst i januar i fjor. I januar i år har tomannsboliger gått med hele tre prosent over takst. Han legger til at tross små tall gir dette en pekepinn. Totalt ble det solgt 374 boliger i januar i fjor, mens det i år ble solgt bare 141. Det sier jo litt om hvor stor rift det blir om boligene som blir lagt ut for salg, sier Øyane.

Kraftig prisøkning

Nylig solgte Øyane en bolig med prisantydning pålydende kr 1 750 000.

- Selger kjøpte den for 1 550 000 for tre år siden, og nå etter noe modernisering la vi den ut til 1 750 000. Over 75 interessenter, og syv budgivere var resultatet av visningen. Budrunden endte til slutt på 2, 3 millioner, forteller han.

- Velfungerende marked

Det er mange som har mulighet til å kjøpe noe i det sjiktet, sier Carina Myhre, og presiserer at områder som normalt har lenger omsetningshastighet og lavere priser, nå opplever det motsatte som en konsekvens av det lave tilbudet.

- I fjor på samme tid var det mer vanlig å fremforhandle avtaler og pris mellom kjøper og selger, noe som ikke er like vanlig i dag da det er mange interessenter, sier hun.

Solgt før visning

Anders Lia hos Best Eiendomsmegler kan bekrefte det samme. Nylig solgte de en bolig i Tokkeveien ved Klosterskogen travbane. Boligen ble solgt allerede før visning.

- Markedet er relativt hett om dagen, årsaken er nok i stor grad mangel på boliger i markedet. Kjøperne er jo der, så vi skulle gjerne hatt flere boliger å tilby interessenter, sier Lia.

HETT MARKED: Anders Lia hos Best Eiendomsmegler forteller at mange kjøpere er på hugget om dagen.

HETT MARKED: Anders Lia hos Best Eiendomsmegler forteller at mange kjøpere er på hugget om dagen. Foto:

- Boligen i Tokkeveien ble lagt ut på sosiale media og nettsider for boliger en fredag, og solgt tirsdagen etter. Og det var før vi hadde satt opp fellesvisning, presiserer eiendomsmegleren.

- Mange kjøpere er på hugget om dagen, ja

Kuppet millionvilla

Foto:

 

Han nevner også en bolig i Landstadsgate Sør på Falkum, som ble solgt før visning nå nylig.

Boligen lå ute med en prisantydning på 3,6 millioner, og ble solgt godt over takst.

Han anbefaler likevel ikke å "kuppe" en bolig før visning.

Men interessenter, som gjerne har sett seg lei på å «tape» budrunder fordi prisen har blitt for høy – forstår jeg at ønsker å «sikre seg eiendommen» uten at resten av markedet skal få sjansen.

- Vi anbefaler alltid både kjøper og selger å følge normal prosedyre og la eiendomsmegleren styre budrunden. Det sikrer at selger får maksimalt av hva markedet er villige til å gi, samtidig som kjøper vet at han har gitt riktig pris.

Artikkeltags