Hvert fall hvis du svipper innom TV3 i løpet av onsdag kvelden.

Henriette Riise (23) fra Porsgrunn og Kristian Lehne (24) fra Arendal bor i Porsgrunn og har lenge leitet etter et hus som passer dem, uten hell. Derfor tok de kontakt med eiendomsmeglerne i tv-programmet Boligjakten, i håp om å finne drømmehuset.

– Vi har vært på markedet ganske lenge, og har sett på veldig mye forskjellig. Jeg tror nok vi har ganske høye krav, forteller Kristian.

– Vi håper at Boligjakten kan hjelpe oss å finne drømmehuset, og se litt flere muligheter, tilføyer Henriette.

KLAPPET OG KLART

Paret har vært sammen i to og et halvt år, og traff hverandre gjennom felles kjente. Ifølge TV3 hadde de har allerede kjøpt møbler til det nye huset, før de fant ut hvor de ønsket å bo.

– Interiørplanene for et nytt hus er allerede klare. Det har faktisk stoppet oss fra å kjøpe hvert fall ett hus tidligere. Der ble møblene for store, eller stua for liten, forteller Henriette i programmet.

MEGLERHJELP

Det er eiendomsmegler Karianne Amlie som skal hjelpe det unge paret med å finne deres kommende hjem, i onsdagens episode. Denne gangen skal hun finne en bolig med andre kriterier, enn den hun pleier. 

– Jeg skal ut og finne hus til dere hvor sofaen og spisestua skal passe inn, det pleier å være motsatt, forteller hun.

Men i etterkant viser det seg at dette ikke stemmer helt med realiteten.

– Vi hadde funnet ut hva vi ville ha på forhånd, men vi hadde ikke kjøpt noe utenom utemøbler. Vi måtte jo kjøpe hus først, presiserer Henriette overfor TA.

– GLEMT OM TI MINUTTER

– Kommer dere til å benke dere foran tv-skjermen for å få med dere programmet?

– Nei, vi har fått sett programmet på forhånd. Jeg har gruet meg lenge til å se det, men de har vært flinke med klippingen. Alle de kleine øyeblikkene er ikke med, humrer Henriette.

– Dette er nok glemt etter ti minutter, tilføyer 23-åringen som forteller at den store lærdommen de tok med seg i etterkant av programmet var å ha is i magen.

FANT DRØMMEHUSET

Omsider fant megleren drømmeboligen, i et område som samboerparet ikke hadde kikket på tidligere.

– Vi bor i et hus på Frogner i Skien. Det var passe størrelse på det, landlig, samtidig som det er veldig sentralt, forteller den vordende småbarnsmoren. Samboerne venter sitt første barn denne våren.

Dette er den tredje sesongen av tv-programmet Boligjakten som går på lufta.