Nærmere salg for sommerparadis

VED ROGNSFJORDEN: I dette området, ved Rognsfjorden, vil Stiftelsen Norsk Hydro feriesenter selge hytter og tomter.

VED ROGNSFJORDEN: I dette området, ved Rognsfjorden, vil Stiftelsen Norsk Hydro feriesenter selge hytter og tomter. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

BAMBLE: Skjærgården er i forandring. På Bjørkøya selges hytter som varmt hvetebrød. Hydrostranda er neste, med sine 20 hytter og 60 tomter. - Vi venter på politikerne, sier Karsten Hovde i Stiftelsen Norsk Hydro feriesenter.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Meningen var at forslag til reguleringsplan for Hydrostranda skulle ha vært oppe i kommunestyret i Bamble før sommeren, men politikerne i teknisk utvalg ville først på befaring. Saken kommer følgelig opp til høsten.

VANN FØRST

- Etter mitt syn er det ingen vesentlige innsigelser til planene for oppgradering av våre områder omkring Hydrostranda og Rognstranda.

- Først skal vi gjøre vann og avløp klart, deretter kan vi legge ut for salg, uttaler Karsten Hovde som er daglig leder for Stiftelsen Norsk Hydro feriesenter.

Han presiserer at det skal være utleiehytter ved Hydrostranda videre.

TILTALLS HYTTER

Det er to områder som står i sentrum, Odden og Svia. Begge er vendt ut mot Rognsfjorden.

Det skal bygges ut på Odden først, 10 hytter selges i første omgang her – og 13 tomter. Men over tid snakkes det om 20 hytter solgt og minst 40 tomter.

På Svia, som er et nytt hyttefelt, er planen at 20 tomter skal få bein å gå på.

- Vi ønsker oss høystandardhytter og leiligheter.

FOR MANGE HYTTER

Grunnen til den nye planen er enkel:

- Stiftelsen har for mange hytter – og de har en for dårlig standard. Verdiene vi sitter på er store, men den eneste muligheten til å frigjøre kapital er ved hytte- og tomtesalg, sier Hovde.

Den nye strategien vil redusere antall hytter stiftelsen disponerer over hele landet, fra 180 til 100/120. Dette vil fortsatt gi medlemmene mulighet for rimelig ferie som er stiftelsens formål.

SÅRBART

Det framgår i forslaget til reguleringsplan at «sammenhengende viktige strandområder videreføres som grøntstruktur. Sårbare naturmiljøer og fornminner er ivaretatt».

En rekke formål er oppgitt i planen foruten hyttene, det er næringsformål, kontor, lager, småbåthavn, gassledning, badeområde og biologisk mangfold – for å nevne noe.

FLERE TILBUD

- Noen millioner vil vel dette koste?

- Jeg har ikke lyst til å gå inn på investeringsbeløpet nå, først må prosjektet fremmes på nytt og deretter godkjennes, svarer Hovde.

- Men vi har fått tilbud fra flere entreprenører og ser fram til å starte opp, avslutter han.

Artikkeltags