Hver tredje vurderer strømbytte

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Undersøkelse viser at en av tre nordmenn vurderer å bytte strømleverandør i løpet av 2012.

DEL

I en undersøkelse gjort av Norstat på vegne av Telinet Energi kommer det frem at hver tredje nordmann vurderer å bytte strømleverandør i løpet av 2012. Dette fremgår av Telinet Energi sin siste Kraftrapport. - Det kan være mye penger å spare på å bytte avtale.

Særlig dersom du aldri har byttet kraftleverandør eller kraftavtale, bør du vurdere dette, sier Ronny Turøy, kommunikasjonsrådgiver i Konkurransetilsynet. Dobbelt så mange menn som kvinner sier at de vurderer å bytte strømleverandør. Og de yngste er mest villig.

- Vi ser at menn i trettiårene er de som lettest bytter strømleverandør. Mange kan nok tjene på å bli mindre lojale, sier administrerende direktør i Telinet Energi, Finn Erik Arctander. Å finne ut av hvordan en bytter strømleverandør kan være nyttig lærdom for mange forbrukere.

- Kraftprisoversikten skal være et nyttig hjelpemiddel for prisbevisste forbrukere. Forbrukerne oppfordres til å aktivt søke etter, sammenligne og bytte kraftavtaler. Det er enkelt å bytte avtale. Vanligvis kreves det ikke mer av deg enn at du bestiller en avtale fra din nye leverandør og leser av strømmåleren din ved byttedatoen, sier Turøy

Artikkeltags