Ta utgangspunkt i farger du liker, og ta det igjen i interiøret. Passer fargene med fargene i bildet, kan du kombinere mange farger uten at det blir feil, sier hun.

Men nøkkelen er uansett å innrede med rød tråd, uavhengig om du benytter mye farge eller lite farge. Dette ønsker Lillefjære å vise, i sitt hus på Gimsøy. I hennes Atelier Eureka søker hun å by på et litt annerledes atelier. I stedet for å vise malerier i nøytrale omgivelser, kan man se dem i en møblert setting.

- Her er det barokk, engelsk, designmøbler, moduler, det meste, slik at du skal kunne kjenne igjen ditt hjem.

I starten fikk hun mye kritikk for å «gjemme» bort maleriene blant mye møbler. Men hun sto på sitt.

Jeg ønsker å vise hvordan malerier og interiør fungerer sammen i boligen. Mange mener kunsten skal stå i sentrum, men slik er det jo ikke i virkeligheten. Det er en helhet.

OASE

Lillefjære kaller ikke atelieret sitt et atelier eller et galleri, men betegner det heller som en kreativ oase. Oasen åpnet i 2008.

Skal du kjøpe bildet først og så møblene, eller omvendt?

De aller fleste har jo møblene først, uansett. Men kjøp det du liker best, gi deg noe positivt. Husk at du skal se på bildet hver eneste dag.

Jeg maler for å gi glede, ikke for å provosere. Det må være rom for mange typer malerstiler.

UNIKT HJEM

- Når du da dekorerer, ta utgangspunkt i farger i maleriet du liker godt. Gjør hva du vil, miks både farger og stiler. Våg å være personlig, og la kreativiteten blomstre. Da får du en bolig som skiller seg ut, en unik bolig.

Hun håper også at atelieret kan spore til kreativitet og inspirasjon – i tillegg til å være en salgsarena.

- Det er stort fokus på møbler her. Det er virkelig mange stuer og detaljer her inne?

- Ja, interiør har vært en lidenskap for meg lenge. Jeg bruker veldig mye av pengene mine på dette.