- Boligstyling lønner seg

Boligstylist Gry Homleid Løchen gir deg gode tips før du skal selge boligen din. ? Jeg kommer med innspill om hva som bør gjøres, ikke nødvendigvis hva man må gjøre. Det er helt opp til selgeren, sier hun.

Boligstylist Gry Homleid Løchen gir deg gode tips før du skal selge boligen din. ? Jeg kommer med innspill om hva som bør gjøres, ikke nødvendigvis hva man må gjøre. Det er helt opp til selgeren, sier hun.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Boligstyling kan vesentlig øke verdien på boligen din når du legger den ut for salg. Boligstylist Gry Homleid Løchen mener det ofte kun er enkle grep som bør gjøres for å gjøre huset eller leiligheten din mer attraktiv for kjøperen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

- Det handler mye om å fjerne det unødvendige. Som personlige ting og store ruvende ting som høytalere på veggene og lignende. Få vekk alt som kan blokkere et bilde. Det er viktigere å rydde enn å vaske før foto, sier hun.

Blikk for farger og detaljer

Det er to og et halvt år siden Gry bestemte seg for å satse på et yrke som boligstylist. Før det hadde hun blant annet vært daglig leder skobutikk, og jobbet i sytten år i klesbutikken Homleids.

"DEL AV PAKKA"

- Jeg har jo en utdanning fra interiørskole, og dette har vært en hobby for meg hele livet. Jeg tror jeg har et øye for farger og detaljer. Det er i hvert fall ikke vanskelig å se hva som bør vekk når jeg er ute på en konsultasjonstime, sier hun.

Boligstylisten er en ”del av pakka” hos mange av de lokale eiendomsmeglerne i Grenland, og selv om hun er klar på at selgeren ofte kan gjøre deler av jobben selv understreker hun viktigheten av å få inn en profesjonell bedømmelse.

- Det lønner seg jo alltid å få en bekreftelse fra en som kan dette. Hemmeligheten ligger i å rydde opp, og gjøre det innbydende, sier hun, og legger til at førsteinntrykket er det aller viktigste.

- Gangen eller vindfanget er det første man ser når man kommer på en visning. Få bort alt du ikke trenger å vise frem, sier hun.

OPP TIL SELGEREN

Når Gry er ute på konsultasjonstime går hun og boligeieren gjennom alle rom, før hun gir tips om hva som bør gjøres før fotografen kommer på besøk.

- En konsultasjonstime tar en time, noen ganger halvannen. Uansett om det er hus eller leilighet er det viktig at vi går gjennom alle rommene. Etter at vi har gjort det har boligeieren en lapp med hva jeg mener bør gjøres, sier hun.

- Så du gjør ikke noe av det selv?

- Nei. Jeg kommer kun med råd, men jeg leier ut møbler, gardiner, lysestaker og lignende som selgeren kan bruke, og har garasjen full av materialer og nye møbler. Noen ganger er jeg mer delaktig, for eksempel når jeg møblerer tomme boliger. Da hender det også at jeg tømmer mitt eget hus for møbler, sier Gry.

- Mange av dem jeg skal ha konsultasjon hos sier de er nervøse før jeg kommer, spesielt damer, men etterpå er alle veldig fornøyde. Jeg har fortsatt til gode å få negative tilbakemeldinger, fortsetter hun.

PYNT SOM TIL FEST

Det er stor variasjon i boligene Gry besøker. Noen ganger dreier det seg om store hus tilhørende barnefamilier, andre ganger kan det være små ungkarsleiligheter. Gjennomgangsmelodien er likevel oftest lik.

- Jeg pleier å si at man bør pynte som man skal ha fest, men selvfølgelig ikke for mye. Det er veldig viktig at kjøperen ser at her kan de få plass til sine egne ting. Så dreier det som å rydde, re senger, få inn friske blomster og lysestaker. Med lys i, sier hun og ler.

Det er det tydeligvis noen som har glemt noen ganger.

- Det som også er viktig er å ha en farge som går igjen gjennom boligen. Ikke for mye, og ikke for mange farger, men at det er en ”rød” tråd, sier hun.

- Møblene da? Hva vil folk se?

- Det varierer. Hjemme hos meg selv har jeg en god blanding av nye og gamle møbler. Det er ikke så nøye hva slags møbler man har, bare det ser koselig og innbydende ut, avslutter boligstylisten.

Artikkeltags