Vurderer ny boligskatt

SV slår fast at norsk beskatning av bolig er blant de laveste i den vestlige verden, og at resultatet av dét er at boligprisene øker mer enn noe annet sted.

SV slår fast at norsk beskatning av bolig er blant de laveste i den vestlige verden, og at resultatet av dét er at boligprisene øker mer enn noe annet sted. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– SV vil stoppe prisgaloppen og innføre en boligbeskatning som gjør det mulig for folk å få seg et hjem og kjøpe sin første bolig.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det sier Torgeir Knag Fylkesnes, nestleder i SVs programkomité, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han slår fast at norsk beskatning av bolig er blant de laveste i den vestlige verden, og at resultatet av dét er at boligprisene øker mer enn noe annet sted.

– Hvis målet er at unge mennesker skal få seg et hjem, uten å knekke nakken økonomisk, må vi gjøre noe med hvordan boligmarkedet fungerer. Dagens subsidiering av bolig har skapt en farlig prisgalopp som går ut over unge mennesker og folk uten stor egenkapital. Dessuten tiltrekker de gode betingelsene til seg investorer, som igjen bidrar til galoppen. Boligkrisen er en av Norges aller største utfordringer, sier Knag Fylkesnes.

Han mener at en rekke partier skygger unna i debatten om beskatning av bolig av frykt for reaksjonene.

– SVs utgangspunkt er at vi skal gjøre det som er mest fornuftig for Norge, derfor leter vi nå etter de gode løsningene som kan skape et sunnere boligmarked hvor alle kan få et godt sted å bo, sier Knag Fylkesnes.

– Dagens boligbeskatning er en usunn subsidiering av et allerede opphetet markedet. SVs arbeidsprogramkomité vil derfor vurdere endringer av boligbeskatningen. Vårt mål er å bygge langt flere boliger til en levelig pris, bremse prisgaloppen, og gjøre boligmarkedet mindre lukrativt for investorer. Et av flere forslag er å stramme inn beskatningen av boliger som blir kjøpt som spekulasjonsobjekt, og ikke et sted å bo, sier Knag Fylkesnes. (ANB)

Artikkeltags