Utleierekord for toroms

- Det er nå nærmere 5.000 ledige utleieboliger i Norge, og det er flere år siden vi har sett et så stort antall ledige boliger, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

- Det er nå nærmere 5.000 ledige utleieboliger i Norge, og det er flere år siden vi har sett et så stort antall ledige boliger, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er fortsatt høy aktivitet i utleiemarkedet for boliger.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I Oslo er det aldri tidligere blitt registrert en så høy snittpris for toroms leiligheter som i august

I snitt koster det nå 11.241 kroner å leie en toroms leilighet i hovedstaden. Det er en oppgang på 11,3 prosent fra juli, og sammenlignet med samme måned i fjor, er økningen på hele 11,8 prosent.

Det viser den siste utleieprisoversikt fra Norges største boligutleier, Utleiemegleren.

Prisene for leie av ettroms leiligheter i Oslo gikk imidlertid ned med 7,3 prosent i august, slik at snittprisen endte på 7.762 kroner. Det er likevel 0,8 prosent høyere enn i juli.

En treroms leilighet koster nå i 13.715 kroner. Dette er en oppgang på 4,2 prosent fra juli og 9,9 prosent fra august i fjor.

– Det er nå nærmere 5.000 ledige utleieboliger i Norge, og det er flere år siden vi har hatt et så stort antall ledige boliger. Samtidig er det mange leietakere som har funnet seg en utleiebolig uten problem, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

Han mener det betyr at det ikke er noen boligkrise i Norge, og at utleiemarkedet fungerer slik det skal.

Farmakis legger til at mange leietakere nå synes prisene i enkelte områder er for høye, og at flere derfor går sammen for å bo i kollektiv.

– Dette er en trend vi kommer til å se mye mer av i framtiden som et svar på relativt høye kjøps- og utleiepriser i de mest sentrale strøkene i de store byene, sier Farmakis, som mener at stigende leiepriser er et tegn på at markedet fungerer slik det skal.

– Er det økt etterspørsel etter bestemte objekter, regulerer dette seg selv med økte utleiepriser. Tilsvarende er utleieprisene lavere i områder som ikke er så populære.

Bergen opp

I snitt kostet det 11.300 kroner å leie en toroms leilighet i Bergen i august, og det er en økning på 17,0 prosent fra juli. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på ikke mindre 27,0 prosent.

– Vi er fortsatt i høysesongen på leiemarkedet, og vi opplever stor interesse for utleieobjektene våre, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Bergen, Eirik Hove.

– Pågangen fra personer og firmaer som ønsker å leie bolig i Bergen, har vært stor i august, og dette har vært den måneden hittil i år med størst trykk fra leietakere.

Trondheim stabilt

I snitt kostet det 9.120 kroner å leie en toroms leilighet i Trondheim i august. Det er en nedgang på 0,6 prosent fra juli, men en oppgang på 1,3 prosent fra august i fjor.

– Etter en hektisk sommer har trykket på ledige boliger i Trondheim lagt seg litt, da de fleste studentene har funnet seg et sted å bo, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim Solveig Hjallen Moan.

– Men vi merker større interesse fra private investorer når det gjelder å investerer i boliger for langtidsutleie.

Stavanger ned

I Stavanger sank prisene litt i august, men oljehovedstaden er likevel Norges dyreste utleieby.

I snitt koster det nå 11.285 kroner å leie en toroms leilighet. Det er en nedgang på hele 15,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor var det likevel en liten oppgang på 1,5 prosent.

I snitt koster det 14.300 kroner å leie en treroms leilighet, og det er også en klar nedgang fra juli: 14,5 prosent. Det er også en nedgang fra august i fjor (3,3 prosent).

Romerike opp

På Romerike kostet det i snitt 8.727 kroner å leie en toroms leilighet i august, noe som er en oppgang på 7,8 prosent fra juli. Sammenlignet med samme måned i fjor, har prisene gått ned 0,7 prosent.

– Det er få ledige leiligheter om dagen, og det gir et press i markedet som er større enn på lenge, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

– En toroms i Lillestrøm sentrum leies i dag ut for opp mot 11.000 kroner i måneden. Spesielt Lillestrøm og Jessheim er populære områder. Her er det et ekstra stort trykk fra svensker som kommer for å jobbe på Gardermoen.

I Bærum og Drammen er utleieprisene stabile. (ANB)

Artikkeltags