Stjal 15 kilo nøkler

Her er litt av de 15 kilo hus- og bilnøklene politiet beslagla hos den notoriske tyven.

Her er litt av de 15 kilo hus- og bilnøklene politiet beslagla hos den notoriske tyven. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Den notoriske tyven fra Bodø brukte nøklene til å tømme flere leiligheter.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

[Avisa Nordland] Under rettssaken i Bodø har flere personer forklart hvordan det er å bli rundstjålet verdigjenstander, papirer – og trygghet. Av noen som bare låste seg inn hjemme hos dem.

– Tiltalte har en stor forkjærlighet for ting. Og spesielt nøkler. Bare denne gangen beslagla vi rundt 15 kilo nøkler, forteller politietterforsker Øystein Røsnes.

Han forteller i detalj hvilke steder det er funnet nøkler til. Bedrifter, flere store boligkomplekser. Noe har vært greit å finne ut av, men på flere av nøklene er numrene slipt bort.

– En av nøklene vi finner på nøkkelknippet hans tilhører ei leilighet hvor det bor en familie med to små barn, sier Røsnes.

Dersom tiltalte dømmes i denne saken ,vil det bli hans 21. dom. Han ble første gang domfelt i 1984 og har siden vært dømt gjentatte ganger for vinningskriminalitet og mindre narkotikaforseelser.

– Det er min oppfatning at han ikke gjør dette for å finansiere et rusmisbruk. Jeg kan ikke stille noen diagnose, men stjelingen er en slags livsstil. Det er som samlemani, sier Røsnes.

Han beskriver de enorme mengdene gods som er funnet. Titalls kofferter og bager.

Det er beslaglagt tyvegods både hjemme hos tiltalte, hos venner av ham og i en bod tilhørende en leilighet man har funnet nøkkel til hos ham. (ANB)

Her kan du lese mer om nøkkeltyven

Artikkeltags