Kjerringræva i hagen

Hagearbeid: Kåre Larsen har fått på plass ei ny kjerringræv i hagen. - Like god som den som ble stjålet i fjor, ler han.

Hagearbeid: Kåre Larsen har fått på plass ei ny kjerringræv i hagen. - Like god som den som ble stjålet i fjor, ler han. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nå er ei ny kjerringræv, som Kåre Larsen kaller henne, på plass i hagen langs E39 på Gjemnesstranda utenfor Kristiansund.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

[Tidens Krav]– Jeg har fått mange henvendelser fra folk som har savnet kjerringræva i vår. Det var 7. september i fjor at noen stjal både min og naboens, men i dag er den nye ute for første gang, smiler Kåre Larsen og gir henne en klapp på ... Ja, du vet.

Den pensjonerte mekanikeren har hatt det som hobby å lage noen slike figurer i tre.

– Det var et bilde i Tidens Krav for mange år siden som ga meg ideen. Jeg så på bildet og laget en som lignet. Blomstret kort skjørt og mamelukker under. Ikke rart at til og med Timeekspressen sakner farten, og sjåføren ber folk om å gløtte ut til venstre når de passerer, sier Kåre Larsen.

Det blomstrer allerede frodig i alskens fargeprakt i hagen. Tulipaner og andre hagevekster trives i solsida.

– Ja, hun letter arbeidet. Hun jobber trofast i hagen, sier Larsen og nikker mot kjerringræva.

I forrige uke sendte han to kopier til Fredrikstad.

– Men dette er bare for artighet. Jeg hørte forresten fra noen her at de mente den som var stjålet, sto i en hage på Ørskog. Kan du skjønne det, spør han nærmest ut i lufta.

Nå passer han bedre på.

– Ja denne får ikke være ute om kvelden. Jeg tar henne inn nå, for vi risikerer ikke at jeg mister denne hjelpa her, ler han. (ANB)

Artikkeltags