Jubler for støtte til nye 88 nye boliger

attraktive boliger: På en av parkeringsplassene rett ved høyskolen bygges det nå 103 studentboliger, som skal være innflyttingsklare i august. – Vi har alt hatt flere henvendelser fra studenter som vil flytte inn i her, forteller prosjektleder Jan Erik Woll. Her sammen med studentleder Camilla Berg Rindahl.

attraktive boliger: På en av parkeringsplassene rett ved høyskolen bygges det nå 103 studentboliger, som skal være innflyttingsklare i august. – Vi har alt hatt flere henvendelser fra studenter som vil flytte inn i her, forteller prosjektleder Jan Erik Woll. Her sammen med studentleder Camilla Berg Rindahl.

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Studentsamskipnaden i Telemark og studentene jubler for regjeringens tilskudd til 88 nye studentboliger i Porsgrunn.

DEL

Regjeringen har nå fordelt midler til 2000 studentboliger for 2015, og tilskudd til 88 av dem kommer i Telemark. Tildelingen er et resultat av budsjettforliket mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF. -

 Vi er opptatt av å styrke studentvelferden, og flere studentboliger er noe av det studentorganisasjonen er mest opptatt av. Det har aldri blitt gitt tilskudd til så mange studentboliger som i år, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

Her påpekes det også at under den forrige regjeringen ble det i snitt gitt penger til i underkant av tusen studentboliger årlig.

– Regjeringen har programfestet at vi vil bygge ut flere studentboliger. Nå gjør vi det, men selv om satsingen på studentboliger er rekordstor i år, ser vi at det fortsatt vil være behov for flere studentboliger, sier kunnskapsministeren.

ENORM KAMP

Tilskuddet betyr at Studentsamskipnaden i Telemark (SiTel) nå har fått støtte til alle de nye boligene som bygges på en av parkeringsplassene ved Kjølnes, samt til gjenoppbyggingen av boligene som brant i Skiensgate i 2013.

– Dette er en gladmelding til oss og studentene i Telemark. Vi ville bygd disse boligene uansett, men tilskuddet gir oss bedre økonomi, sier SiTel-direktør Stian Flaaterud.

Han mener det er all grunn til glede seg stort over at SiTel har fått tilskudd til boliger både i år og i fjor. I 2014 fikk SiTel tilskudd til 50 boliger.

– Det er en enorm kamp om disse midlene. Det er veldig mange som har gode boligprosjekter rundt om i landet, og derfor er det veldig mange om beinet. Så jeg er veldig fornøyd med at vi har fått tilskudd to år på rad nå, sier Flaaterud. Prosjektleder Jan Erik Woll i SiTel sier at tilskuddet fra regjeringen utgjør 30,7 millioner av de totalt 86,7 millionene de nå bygger for på Kjølnes.

– Vi har fått all den støtten vi søkte om til boligene i Porsgrunn. Det er kjempebra, sier en strålende fornøyd prosjektleder.

Utbyggingen av de 103 studentboligene på Campus Kjølnes, som de kaller det nye boligprosjektet, betyr at dekningsgraden i Porsgrunn øker fra 10 til 15 prosent.

– Det nasjonale målet er en dekningsgrad på 20 prosent av studentmassen på studiestedet, så 15 prosent er ikke veldig bra. Men det er mye bedre enn tidligere, sier Woll.

Også studentene er glade for støtten til nye boliger.

– Selv om vi prioriterer en økning av studiestøtten, så er vi veldig fornøyd med dette tilskuddet fra regjeringen. Tilskuddet innebærer at husleien blir på et tilfredsstillende nivå for studentene, sier leder av Studentorganisasjonen i Telemark, Camilla Berg Rindahl.

P-PLASSER FORSVINNER

De de nye boligene på Campus Kjølnes skal være innflyttingsklare til studiestart i august.

– Vi har alt hatt flere henvendelser fra studenter som vil flytte inn her. Avstanden til skolen er jo minimal Dette blir attraktive boliger, sier Woll.

De nye boligene legger beslag på cirka 100 av parkeringsplassene i området, og det vil bli 100 p-plasser igjen her etter utbyggingen. Eier av P-plassen, Porsgrunn utvikling, vurderer nå å innføre parkeringsavgift på de resterende p-plassene.

– Med gratis parkering har det vært full her, men da kommunen tidligere tok betaling, sto det rundt 30 biler her, opplyser Woll.

Artikkeltags