Denne øya kan bli din for 28 millioner

HASSELHOLMEN: For 28 millioner kroner kan man sikre seg en egen øy på 11 mål med to hytter, tre byggeanlegg og velfrisert vegetasjon.

HASSELHOLMEN: For 28 millioner kroner kan man sikre seg en egen øy på 11 mål med to hytter, tre byggeanlegg og velfrisert vegetasjon.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

KRAGERØ: Eiendomsmekler Jan I. Opthun har for tiden fem private øyer til salgs i Kragerø- og Bamble- skjærgården.

DEL

Totalt selges det denne sommeren øyer i kragerøskjærgården for den nette sum av 74 millioner kroner.

 Av de fem hytteeiendommene utpeker Hasselholmen like ved Kragerø seg – både når det gjelder idyll og pris. For 28 millioner kroner får man sin egen øy på rundt 11 mål, der det står to hytter og en rekke andre bygninger.

Eiendommen ble lagt ut i slutten av forrige uke, og eiendomsmekler Jan I. Opthun hos Midgaard og Opthun i Kragerø har allerede hatt flere private visninger.

– Det er stor interesse for eiendommen, til tross for prisantydningen på 28 millioner. Jeg tror det bare er en eiendom på Hankø, til 35 millioner, som er lagt ut for salg med høyere prisantydning her til lands i år, sier Opthun.

DEN FØRSTE HYTTA

– Dette er en klassisk eiendom helt utenom det vanlige. Øya ligger med utsikt mot Kragerø sentrum, og har sol fra morgen til kveld. Områdene rundt hyttene er opparbeidet nærmest som en park, forteller Opthun.

De eldste bygningene på eiendommen skal ha blitt bygget på 1860-tallet, etter at eiendommen var utskilt fra Bærøy gård. Ifølge Einar Grønnerøds bok «Bærøy» var dette de første bygningene ved Bærøy som ble bygget som rene fritidsboliger.

Øyas offisielle navn er ifølge boka Sølebugtholmen, men på folkemunne kalles den gjerne Hasselholmen og Solliholmen.

Dagens eiere er Anni og Francisco Jimenez de Mora fra Oslo.

Hasselholmen er delt opp i to eiendommer med hvert sitt sommerhus, som ifølge Opthun kan selges hver for seg.

HEITERE MARKED

Opthun mener at temperaturen i hyttemarkedet har steget mange hakk i år, sammenliknet med de siste årene.

– Tross den kjølige forsommeren har vi solgt flere hytter i år enn på mange år. Spesielt markedet for høyprishyttene har løsnet. Vi er ikke helt sikre på hvorfor det skjer nå. Men det kan ha en sammenheng med at vi har hatt to flotte sommere, og at den norske valutaen er svekket. Det har blitt dyrere for nordmenn å kjøpe feriebolig i utlandet, sier mekleren.

– Landsted på en egen privat øy er vel den ultimate hyttedrømmen for folk med mye penger?

– Det er både og. Noen synes det er helt topp å ha sin egen, lille sommerverden på en øy. Andre er mer sosialt anlagt, og liker for eksempel å ha gode turmuligheter, sier Opthun.

NY PRISREKORD

Dersom Hasselholmen skulle bli solgt for et beløp i nærheten av prisantydning, vil det likevel ikke være prisrekord for Kragerøskjærgården. Den gjeldende rekorden er ifølge Opthun på 32 millioner kroner, og den ble satt tidligere i år.

Rekordkjøpet ble gjort av investor Rune Sundvall, som kjøpte naboeiendommen til landstedet han allerede eier på Skåtøy. Salget ble gjennomført uten annonsering og uten bistand fra en mekler. Eiendommen har en hytte på 230 kvadratmeter og privat strand.

Artikkeltags